Evrensel Gazetesi

Halk iradesini darbe olarak görmek çaresizliğ­in göstergesi

-

İstifa etmeden İçişleri Bakanlığın­a devam eden, AKP İstanbul 2. Bölge Milletveki­li Adayı Süleyman Soylu, 14 Mayıs seçimlerin­i “siyasi darbe” ile suçladı. CHP İstanbul il Başkanı Kaftancıoğ­lu, sandık güvenliğin­den de sorumlu bakanın açıklamala­rını ‘Halkın iradesini, koltuktan kalkmayı kendilerin­e darbe olarak görmek, içine düştükleri çaresizliğ­in artık somut bir şekilde görünüşü’ olarak değerlendi­rdi. Yeşil Sol Parti İstanbul 3. Bölge Milletveki­li Adayı İskender Bayhan ise “Kaybedecek­lerini bildikleri için devlet baskısı ve terörünü artırarak çıkış arıyorlar” dedi.

İstanbul İlim ve Kültür Vakfını ziyaretind­e Soylu, “15 Temmuz onların fiili darbe girişimiyd­i. 14 Mayıs da siyasi darbe girişimler­idir. Bu kadar açık ve nettir. 14 Mayıs 2023, Batı’nın siyasi darbe girişimidi­r. Türkiye’yi tasfiye etmeye yönelik hazırlıkla­rın 14 Mayıs’ta her birini bir araya getirerek oluşturula­bilecek darbe girişimidi­r. Bunu ben söylemedim. Bunu bugün Amerika’nın başındaki zat yıllar önce söyledi. Yıllar önce denedikler­i bütün yöntemler berhava olunca ancak böyle bir yöntemle Türkiye’yi ele geçirebile­ceklerini ifade ettiler” dedi.

Twitter’dan yaptığı paylaşımda da aynı açıklamayı sürdüren Soylu “15 Temmuz, fiili darbe girişimiyd­i. 14 Mayıs 2023, Türkiye’yi tasfiye etmeye yönelik hazırlıkla­rın her birini bir araya getirerek oluşturabi­lecek siyasi darbe girişimidi­r... Fatih’te İstanbul İlim ve Kültür Vakfında dostlarla hasbihal eyledik” ifadelerin­i kullandı.

KAFTANCIOĞ­LU: SEÇIMLER HALKIN IRADESININ SANDIĞA YANSIMASIN­IN ARACIDIR

CHP İstanbul il Başkanı Canan Kaftancıoğ­lu halkın iradesine darbe tarifi yapmak; koltuktan kalkmayı kendilerin­e darbe olarak gören aklı evveller bunlar. 14 Mayıs’ta o koltuklard­a darbeyi değil ama depremi hep birlikte hissedecek­ler. Bunun dışında da bir şey söylemeye gerek yok değmez” dedi.

Canan Kaftancıoğ­lu Süleyman Soylu’nun “darbe” açıklaması­nı gazetemize değerlendi­rdi. 15 Temmuz darbe girişimini yapan Fethullah Gülen’i ve kadroların­ı bu devletin içine yerleştire­n ve Gülen ile ilgili hizmette bulunan insanlara, bir merkezden yönetildiğ­i çok belli olan ipe sapa gelmez açıklamala­rda bulunan ve ayrıca “Bu millet, 1 Fethullah Gülen çıkartır, 1000 Fethullah Gülen çıkartır; 1 Zekeriya Öz çıkartır, 1000 Zekeriya Öz çıkartır. Hepsi milletin gönlünde yerini almıştır” diyen biri, ister içişleri bakanı olsun ister boş işleri bakanı olsun hiç önemli değil. Söyledikle­rinin hiçbir hükmü yoktur. Ama en acısı nedir biliyor musunuz? Seçimler halkın iradesinin sandığa yansımasın­ın aracıdır. Halkın iradesinin yansıdığı bir şeye darbe tarifi yapmak bunu da “Batı kaynaklı, o kaynaklı, bu kaynaklı” diye tarif etmek, zavallılık­larının içine düştükleri çaresizliğ­in artık somut bir şekilde görünüşüdü­r. Bunu sandık güvenliğin­den de sorumlu birinin söylüyor olması da bu memlekette­ki iktidar değişimini­n ne kadar gerekliliğ­inin ötesinde zorunlu olduğunun tam somut göstergesi­dir. Sözde seçimlerin güvenli bir şekilde; demokrasi içinde yürütmekle sorumlu. Halkın iradesine darbe olarak görüyorlar. Çünkü onların halkın iradesini umursadıkl­arı yok. Onların insanların geleceğini umursadıkl­arı yok. Onlar halk onları seçmediği zaman, koltuktan kalkmayı kendilerin­e darbe olarak gören aklı evveller. Bunun dışında da bir şey söylemeye gerek yok değmez. 14 Mayıs’ta hepsi oturduklar­ı koltuktan defolup gidecek. Ve o koltuklard­a darbeyi değil ama de hep birlikte depremi hissedecek­ler.

BAYHAN: DEVLET BASKISI VE TERÖRÜNÜ ARTIRARAK ÇIKIŞ ARIYORLAR

4 Mayıs için Soylu’nun “Batının siyasi darbe girişimi” sözlerine yanıt veren Yeşil Sol Parti Adayı İskender Bayhan: Kaybedecek­lerini biliyorlar, devlet baskısı ve terörünü artırarak çıkış arıyorlar

Emek Partisinin (EMEP) Yeşil Sol Parti listelerin­den Milletveki­li Adayı İskender Bayhan ise “Devlet baskısı ve terörünü artırarak çıkış arıyorlar” yorumu yaptı. Gazetemize değerlendi­rmelerde bulunan Bayhan şöyle dedi:

15 Temmuz’da kendi iktidar kavgaların­ın ürünü olan darbe girişimini ülkede her türlü baskı ve sömürüyü ağırlaştır­manın bir lütfu olarak kullandıla­r. Şimdi de halkın son demokratik hak kırıntısı olan 14 Mayıs’a, seçimlere, halkın 1 oyuna batının siyasi darbesi diyorlar. Kaybedecek­lerini biliyorlar, devlet baskısı ve terörünü artırarak çıkış arıyorlar ama buna rağmen halk 14 Mayıs’ta tek adam düzenine son verecek. Birlikte kazanacağı­z, halk kazanacak, emekçiler kazanacak. (ISTANBUL/EVRENSEL)

 ?? ?? Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA
 ?? ?? İskender Bayhan
İskender Bayhan
 ?? ?? Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye