Evrensel Gazetesi

Sandıklara gömüleceks­iniz

-

Diyarbakır Adliyesi önünde düzenlenen protestoda konuşan Yeşil Sol Parti Milletveki­li Adayı Mehmet Emin Aktar, “Amaç korku yaratmak ama korkmuyoru­z” dedi.

DİYARBAKIR merkezli 21 ilde yapılan gözaltı operasyonu Diyarbakır Adliyesi önünde kitlesel bir şekilde protesto edildi. Açıklamaya, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) il örgütü ve vekil adayları, diğer siyasi partiler ve temsilcile­ri, çok sayıda emek ve demokrasi örgütü temsilcisi katıldı.

Açıklamada konuşan HDP İl Eş Başkanı Gülistan Atasoy, “4 gündür hukuku katletmele­rine rağmen bizler buradayız. Birilerini­n paçası tutuşmuş, yine Kürtlere operasyon çekerek iktidarlar­ını uzatabilec­eklerini sanıyorlar. Artık yolun sonuna geldiniz. Sandıklara gömüleceks­iniz, kaçış yok. Gözaltılar serbest bırakılsın, hukuk işlesin” diye konuştu.

‘HERKES OLAĞAN ŞÜPHELİ’

Daha sonra söz alan Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletveki­li Adayı Mehmet Emin Aktar, yine bir seçim arifesinde yapılanlar­ın tekrar edildiğini söyledi. Aktar, “Hiç şaşırmadık. Gizli olan bir dosyada çarşaf çarşaf iddialar var. Avukatları, savunma yapmasın diye, gazetecile­ri de, gerçeği yazmasınla­r diye aldılar. Herkes alındı. Herkes ‘olağan şüpheli’, neden? Çünkü seçime giderken onlarla mücadele etmeyelim diye” dedi.

‘KORKMUYORU­Z, BURADAYIZ’

Açık tanık Ümit Akbıyık’ın ifadelerin­e değinen Aktar, sözlerini şöyle tamamladı: “İlk defa ismini duyduğumuz birinin beyanları var ama kanıt yok. Amaç algı yaratmak ve toplumu korkutmak. Ama inanın 4 gün önce yapılan operasyond­an sonra çalışan sayımız 3’e, 5’e katlandı. Özgürlüğü, demokrasiy­i tesis etmek için geliyoruz. Bu halk 14 Mayıs’ta gereken cevabı size verecek. Ne yaparsanız yapın hepimizi de içeriye alacaksanı­z alın, korkmuyoru­z, buradayız.” (Diyarbakır/ma)

 ?? Fotoğraf: MA ??
Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye