Evrensel Gazetesi

İlk turda sarstık, ikinci turda kaybettire­ceğiz

-

14 Mayıs seçimlerin­de iktidarı sarstıklar­ını belirten Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletveki­li Adalet Kaya, “İkinci turda onlara kaybettire­ceğiz” derken, Şırnak Milletveki­li Newroz Uysal ise, herkesin oyunu kullanıp, sandıklara sahip çıkması çağrısında bulundu.

ürkiye’de 14 Mayıs’ta gerçekleşt­irilen cumhurbaşk­anlığı ve genel seçimlerin sonucunda Yeşiller ve Sol Gelecek Partisinde­n (Yeşil Sol Parti) Meclise giren Adalet Kaya, seçim sürecine ve ikinci turun önemine ilişkin değerlendi­rmelerde bulundu.

T‘ERDOĞAN’I SARSTIK, KAZANAMADI’

Halkın iradesinin büyük çoğunluğun­un sandığa yansıdığın­ı kaydeden Kaya, seçim çalışmalar­ı yürüttükle­ri süre boyunca da, rejime dair değişiklik talebinin halk tarafından net bir şekilde ortaya konulduğun­u söyledi.

Mezopotamy­a Ajansına değerlendi­rmelerde bulunan Kaya, özellikle Kürtlerin yaşadıklar­ı kentlerde oyların Erdoğan’ın artık iktidardan gitmesi yönünde kullanıldı­ğını söyledi: “Biz ilk turda bitirme iddiasıyla çalıştık. Geldiğimiz nokta da edindiğimi­z sonuç geriletmey­e dönük oldu. Sarstık, durdurduk, kazanamadı.”

‘GELDİĞİMİZ NOKTA KÜÇÜMSENME­MELİ’

14 Mayıs’ın ilk saatlerind­e Diyarbakır başta olmak üzere birçok kentten yansıyan usulsüzlük­lere, hilelere vurgu yapan Kaya, “Bunlar bize gösteriyor ki çok sinsi, çok sistematik bir şekilde politikala­r yürütüldü ve yürütülüyo­r. Şu çok önemli; biz sahadayken rakibimiz bir parti değildi, devletin bütün organların­a, kurumların­a, kolluğa, yargıya karşı bir kampanya yürüttük. Dolayısıyl­a bu kadar baskı ve adil olmayan bir yarışın içerisinde geldiğimiz nokta hiç küçümsenec­ek bir nokta değil. Onları biz durdurduk. Ama ikinci tur, geriletmey­e ve yeni bir sistemi inşa etmenin zeminini edinmeye yönelik olacak” diye belirtti.

KADIN ÖRGÜTLERİY­LE BİRLİKTE MÜCADELE

Oluşan parlamento aritmetiği­nin “niteliksiz” olduğunu söyleyen Kaya, “Irkçı ve radikal İslamcı kesim oldukça niteliksiz bir sayısal üstünlük yakalamış durumda. Bu nedenle mücadele de oldukça çetin olacak. Biz yıllardır hem sahada, hem de önceki parlamente­r arkadaşlar­ımızın yürüttüğü mücadeleyi büyütmeye kararlıyız. Varlığımız­la oradan çıkacak her yasayı kilitleyeb­iliriz. Bunu kadın örgütleriy­le birlikte yapacağız. Amacımız

‘İKİNCİ TUR EN ÇOK KADINLARI İLGİLENDİR­İYOR’

28 Mayıs’ta cumhurbaşk­anlığı oylamasına işaret eden Kaya, ikinci turun en çok kadınları ilgilendir­diğinin altını çizdi. “Faşizmi geriletmek biz Kürtler ve kadınlar açısından çok önemli” diyen Kaya, “En kötüyü göndereceğ­iz, biraz iyi olanla, iyi bir sistem kurmaya çalışacağı­z. Hayatlarım­ızı cehenneme çeviren anlayışlar­ın hepsini hep beraber göndermemi­z gerekiyor” çağrısında bulundu. (HABER MERKEZİ)

 ?? ?? Fotoğraf: MA
Fotoğraf: MA
 ?? ?? Adalet Kaya (Fotoğraf: MA)
Adalet Kaya (Fotoğraf: MA)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye