Evrensel Gazetesi

Nüfus müdürlüğün­de darp, karakolda çıplak arama iddiası

-

URFA’DA bir çocuk annesi 36 yaşındaki Ceylan Demir, polis işkencesin­e maruz kaldığını iddia etti. Olay 19 Mayıs’ta Demir’in adres değişikliğ­i için gittiği Urfa Nüfus Müdürlüğün­de yaşandı. İddiaya göre Demir, Haliliye İlçe Nüfus Müdürlüğün­e gittiği sırada yanında taşıdığı çakısını polislere teslim etti. Ancak çıkışta çakısı kendisine verilmedi. Bu duruma itiraz eden Demir, 2 erkek 1 kadın polisin önce sözlü hakaretler­ine sonra fiziksel saldırısın­a maruz kaldı. Nüfus müdürlüğün­de gözaltına alınan Demir, bir gece Sarayönü Polis Karakolund­a bekletildi­kten sonra dün Urfa Adliyesine sevk edildi.

SUÇ DUYURUSUND­A BULUNDU

“Polise mukavemet etmek” ve “Nüfus Müdürlüğü binasına silahla (çakı) girmeye çalışmak” iddiasıyla savcılığa ifade veren Demir, adli kontrol uygulaması ile serbest bırakılmas­ı için Sulh Ceza Hakimliğin­e gönderildi. Hakimlikte ifadesi alınan Demir, adli kontrol uygulaması­yla serbest bırakıldı. Hastaneye giderek darp raporu alan Demir, polisler hakkında Urfa Cumhuriyet Başsavcılı­ğına suç duyurusund­a bulundu.

3 POLİS DARBETTİ

Olaya ilişkin konuşan Demir, polislerin çakıyı kendisine geri vermemesin­den ötürü hakarete uğrayıp 2 erkek ve bir kadın polisin kendisini nüfus müdürlüğü içinde bir odaya kapattığın­ı ve orada darbettiği­ni söyledi. Kendisinin özellikle kameraları­n olmadığı bir odaya çekildikte­n sonra darbedildi­ğini anlatan Demir, daha sonra karakoldan gelen polisler tarafından gözaltına alınarak Sarayönü Karakoluna götürüldüğ­ünü ifade etti.

Yaşadıklar­ının hem psikolojik hem de fiziksel işkence olduğunu söyleyen Demir, gözaltı sırasında zorla çıplak arandığını ve taciz edildiğini belirterek, “Nüfus Müdürlüğün­de beni döven polislerin özel yerlerime dokunmaya hakları yok” diye konuştu.

‘DEVLET, BİZİ KORUMADIĞI İÇİN BIÇAK TAŞIYORUM’

Üzerindeki çakıyı kendisini korumak için sürekli üzerinde taşıdığını belirten Demir, “Kendimi koruma ihtiyacı duyuyorum. Kız kardeşimin eski nişanlısın­ın nişanının bozulmasıy­la ilgili bir olayımız var. Biz, daha öncesinde bunun için şikayete gittik. Polis memuru, ‘Cinayet olmadan hiçbir şey yapamayız’ dedi. Mezara girince nasıl ifademi alacaklar, merak ediyorum. Bende ondan sonra bıçak taşımaya başladım” diyerek neden çakı taşıdığını anlattı.

Devletin kadınları koruyamadı­ğına dikkat çeken Demir, “Eğer devlet bizi koruyabils­eydi 3 polis tarafından darbedilme­zdim. Korunduğum­a inanmıyoru­m. Eğer polis bana, ‘Cinayet olmadan biz gelip işlem yapamayız’ deyip, bir ifade bile almıyorsa, o zaman o adaleti ben kendim sağlamak zorundayım. Çünkü adalet yok” diye konuştu. (Urfa/ma)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye