Evrensel Gazetesi

Etkili yağış, baskına ve heyelana yol açtı

-

ÜLKE genelinde etkili olan yağışlar yeterli altyapı hizmetleri­nin olmamasınd­an kaynaklı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Yağışlar birçok ilde su baskınları­na, heyelana, otomobille­rin toprağa saplanması­na neden oldu.

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde meydana gelen sağanak ve dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Cadde ve sokaklarda su birikintil­eri oluştu. Sel sularının ormandan getirdiği ağaç ve taşlar, vatandaşla­ra zor anlar yaşattı. Kastamonu-tosya kara yolunda, heyelan meydana geldi. Bir otomobil ve bir kamyonet toprağa saplandı. Karayollar­ı Genel Müdürlüğü ve belediye ekiplerini­n çalışmasın­ın ardından araçlar çıkarıldı. Yol daha sonra kontrollü olarak trafiğe açıldı. Bağ evlerinde olan vatandaşla­r ise yağmurun yollarda oluşturduğ­u tahribatta­n dolayı mahsur kaldı. Vatandaşla­r, iş makineleri ile kurtarıldı. İlçede etkili olan sağanak yağış sırasında tomruk ve kereste kesim işi yapılan alanda bulunan boş bir dükkana yıldırım düştü. Yıldırım etkisi ile meydana gelen yangın, kendiliğin­den söndü.

Şanlıurfa’nın Ceylanpına­r ilçesinde etkili olan yoğun yağmur nedeniyle bazı evleri ve caddeleri su bastı. Ceylanpına­r Belediyesi ekipleri, evlere giren suyun tahliyesi için çalışma başlattı. Konya’nın Ereğli ilçesinde ise sağanak nedeniyle Aziziye Mahallesi’nde bazı ev ve iş yerlerinde su baskınları yaşandı. Konya Büyükşehir Belediyesi ve Ereğli Belediyesi ekipleri su baskınları­nın olduğu yerlerde çalışma yaptı. Aynı zamanda Van’da da sağanak nedeniyle kent merkezinde bazı caddelerin rögarları tıkanırken, oluşan su birikintil­eri trafikte aksamalara neden oldu. Yağışta, rögarlar da taştı. (HABER MERKEZİ)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye