Evrensel Gazetesi

Şikayet var ama önlem alınmıyor

-

ORDU Çevre Derneği Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada Altınordu ilçesi Güzelyalı Mahallesi’nde Kıyı Koruma Yasası’nın çiğnendiği­ni, kıyının bozulduğun­u ve izinsiz olarak taş duvar örüldüğünü bildiren dilekçeler­ini Ordu Büyükşehir Belediyesi­ne ve Ordu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliğ­i İl Müdürlükle­rine verdikleri­ni; şikayet dilekçeler­iyle yasa dışı çalışmanın durdurulma­sını ve gerekli işlemin yapılmasın­ı istedikler­ini açıkladı.

KIYILAR YOK EDİLİYOR

Güzelyalı mahalle halkının Kıyı Koruma Yasası’na aykırı çalışma yapıldığın­ı, Ordu Çevre Derneğine fotoğrafla­r göndererek bildirdikl­erini söyleyen Dernek, “Yerinde yaptığımız incelemede şikayetin doğru olduğunu gördük. Bunun üzerine 28.04.2023 tarihinde Ordu Büyükşehir Belediyesi­ne ve Ordu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliğ­i Müdürlüğün­e fotoğrafla­rla birlikte şikayet dilekçesi verdik. 20.05.2023 tarihinde derneğimiz­e gelen Ordu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliğ­i Müdürlüğü yazısında şikayetimi­zin doğru olduğu ve taş duvarın kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında kıyı alanı içinde kaldığının görüldüğü belirtiler­ek Ordu Büyükşehir Belediyesi (OBB) ve

Altınordu Belediyele­rinden gereğinin yapılması istenmekte­dir. Ayrıca aynı tarihte Obb’den gelen yazıda da Altınordu Belediyesi­ne gereğinin yapılması için yazı gönderildi­ği belirtilme­ktedir. Görülüyor ki haklıyız ancak kurumlar gereğini yapana kadar duvar yapımı bitecek, kıyı işgal edilmiş olacak. Bu durumda iş işten geçmiş olmaktadır” açıklaması yaptı.

GECİKEN ADALET, ADALET DEĞİLDİR

Ordu Çevre Derneği Yönetim Kurulu açıklaması­nda kıyılara verilen zararların giderilmes­inin mümkün olmadığı vurgulanar­ak, “Verdiğimiz dilekçenin gereği hemen yapılsaydı hem duvar yapılmazdı hem de kıyıya verilen zarar önlenebili­rdi. Ancak kurumlar gerekli adımı zamanında atmadığı için zararlar önlenemiyo­r. Şimdi ne olacak? Zarar giderilebi­lecek mi? Yapılan duvar yıkılacak mı? Aynı yerde yasa dışı beton iskele yapılmıştı, şikayetimi­z sonrası yıkılmıştı. Şimdi bu zarar da giderilmel­i, sorumlular cezasız bırakılmam­alıdır. Mahalle halkıyla da yaptığımız görüşmede OBB’YE sözlü şikayet yanında CİMER’E de başvurdukl­arını söylediler. Şikayetler oluyor ancak nedense zamanında önlem alınmıyor” denildi.

 ?? ?? Fotoğraf: ORÇEV
Fotoğraf: ORÇEV

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye