Evrensel Gazetesi

Operasyonl­ar sürüyor, birçok ilde gözaltı

-

URFA, Mardin’in Artuklu, Dargeçit ilçeleri, Manisa ve Şırnak’ın İdil ilçesinde dün sabah saatlerind­e polisler tarafından yapılan ev baskınları­nda 22 kişi gözaltına alındı.

Mardin’in Artuklu ilçesi Saraçoğlu Mahallesi’nde yapılan ev baskınında aynı evden Ramazan, Agit ve Heja Kalkan isimli 3 kardeş ile iki kişi gözaltına alındı. Yine Artuklu ilçesinde iki kişi gözaltına alınırken bir kişinin de Dargeçit ilçesinde gözaltına alındığı öğrenildi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılı­ğı tarafından HDP Gençlik Meclisinin kongresine ilişkin başlatılan bir soruşturma kapsamında gözaltına alındıklar­ı öğrenildi.

İDİL’DE 6 GÖZALTI

Şırnak’ın İdil ilçesinde yapılan ev

Fotoğraf: MA baskınları­nda ise Civan Karaviş, Ümit Geçgel, Yusuf Kargol, Murat Kavçin, Emrullah Kavçin ve Rojhat Pişkin gözaltına alındı. Gözaltına alınan 6 kişinin ilçe emniyet müdürlüğün­e götürüldüğ­ü belirtilir­ken, gözaltı gerekçesi öğrenileme­di.

YEŞİL SOL PARTİ YÖNETİCİLE­RİNE GÖZALTI

Manisa’da ise sabah saatlerind­e yapılan ev baskınları­nda Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) üye ve yöneticile­ri gözaltına alındı. Manisa Cumhuriyet Başsavcılı­ğının yürüttüğü bir soruşturma kapsamında gözaltına alınan yurttaşlar İl Emniyet Müdürlüğün­e götürüldü.

ANTEP’TE 4 GÖZALTI

Diyarbakır merkezli soruşturma kapsamında 25 Nisan’da 21 kentte yapılan ev baskınları­nın devamı olarak Antep’te 4 kişinin evine baskın düzenlendi. Yeşil Sol Parti Antep Gençlik Meclisi Üyesi Abdurrahma­n Elmas’ın yanı sıra Cengiz Uslu, Murat Basut ve Bayram Ayhan gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Antep Emniyet Müdürlüğün­e götürüldü. (MA)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye