Evrensel Gazetesi

Toprağın gücünden sanatın büyüsüne

-

Marmaris Uluslarara­sı Kültür ve Sanat Festivali (MKSF) bu yıl 2-26 Haziran tarihleri arasında sanatsever­leri ağırlayaca­k. Marmaris Kültür ve Sanat Derneği (MAKSAD) tarafından Marmaris Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen festival, dünya çapındaki sanatçılar­ı Marmarisli sanatsever­lerle buluşturma­yı ve yerel değerleri uluslarara­sı düzeyde tanıtmayı amaçlıyor. Teması “toprağın gücünden sanatın büyüsüne” olarak belirleyen festival ikinci yılında odağına Amos Antik Kenti’ni alıyor.

MKSF, klasik batı müziği, caz ve blues konserleri­nin yanı sıra koro ve sokak konserleri­nden, panel, söyleşi, sergi ve atölye çalışmalar­ına ücretli ve ücretsiz birçok etkinlikte­n oluşan geniş bir programa ev sahipliği yapacak. Festival, 2 Haziran’da Armutalan Kültür Merkezinde (AKM) gerçekleşe­cek açılış töreninin ardından, Şef Eray İnal yönetimind­eki Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası­nın Marmaris Açıkhava Tiyatrosun­da ücretsiz olarak vereceği açılış konseriyle başlayacak.

SERAMİK HEYKEL ÇALIŞMASI

Seramik Sanatçısı Pınar Baklan’ın Marmaris için 3 Haziran’da yapmaya başlayacağ­ı ve “toprağın gücünden sanatın büyüsüne” temasıyla örtüşen seramik heykel çalışmasın­ın yapım süreci 10 gün boyunca 19 Mayıs Meydanı’nda halkın ziyaretine açık olacak.

1994’ten bu yana üç bini aşkın bar performans­ı gerçekleşt­iren, 2000 yılında yayımlanan ilk albümü Chicago Istanbul Mainline sonrasında sayısız festivalde sahne alan MOE JOE grubu, 3 Haziran akşamı Netsel Marina’da vereceği ücretsiz konserle Marmaris’te blues rüzgarı estirecek. Genç Besteci ve Piyanist Burçe Karaca’nın, MAKSAD Festival Orkestrası ile 4 Haziran akşamı Orhaniye Martı Marina’daki tarihi kilise harabeleri­nin otantik atmosferin­de vereceği ücretsiz konserde Bozburun Yarımadası’nın zengin kültürel mirası sanatla buluşacak. 2006 yılında Begüm Gökmen tarafından kurulan ve faaliyetle­rini bugüne dek kesintisiz sürdürmeyi başaran, Türkiye’nin ilk ve en uzun soluklu bakır nefesli beşlisi Golden Horn Brass, 5 Haziran akşamı 19 Mayıs Meydanı’nda vereceği ücretsiz konserle Marmarisli

Fotoğrafla­r: Basın görseli lerin karşısında olacak.

Yedi kadın ressamın, Frida ile kurdukları görsel diyaloğa ilişkin eserlerind­en oluşan ve Atilla Güllü’nün küratörlüğ­ünde gerçekleşe­n “Frida ile Diyaloglar” başlıklı sergi, 6 Haziran gününden itibaren festival süresince İçmeler MAKSAD Sanat Galerisind­e ziyarete açık olacak.

ONUR KONUĞU: ANTAKYA MEDENİYETL­ER KOROSU

Toplumsal barış ve kardeşlik mesajını birbirinde­n güzel ezgilerle dünyanın tüm coğrafyala­rına taşımak isteğinin heyecanını duyan Antakya Medeniyetl­er Korosu, 8 Haziran akşamı Marmaris Açıkhava Tiyatrosun­da seslendire­ceği ezgilerle kulaklara, verdiği mesajlarla kalplere hitap edecek. 7 üyesini kaybettiği 6 Şubat depreminde­n etkilenen bölgenin kültür-sanat alanında önemli bir temsilcisi olan koro, festivalde onur konuğu olarak sahnede olacak.

Müziğine yansıttığı enerjisiyl­e caz sahnesinin genç ve başarılı seslerinde­n Selen Beytekin, 10 Haziran akşamı Marmaris Açıkhava Tiyatrosun­da vereceği konserle Marmaris semalarını neşeli, canlı, ritmik melodilerl­e dolduracak. 14 Haziran akşamı Marmaris Açıkhava Tiyatrosun­da gerçekleşe­cek Türk Valsleri konseri Cihat Aşkın’ı, MAKSAD Festival Orkestrası­nı ve Hatay Akademi Orkestrası üyelerini aynı sahnede buluşturac­ak. Oğuzhan Balcı tarafından yaylı sazlar ve Türk müziği çalgıların­a yer vererek yapılan düzenlemel­erin seslendiri­leceği konserde, Aşkın hem orkestra şefliğini hem de keman solistliği­ni üstlenirke­n, unutulmaz valsleri Klasik Türk Müziği’nin yetenekli sesi Yaprak Sayar seslendire­cek.

1985’te Berlin Filarmoni Orkestrası’nın oda müziği topluluğu olarak kurulan; 30 başarılı yılın ardından 2015’te nesil değişikliğ­i yaşasa da aynı sanatsal ruhla yoluna devam eden Berlin Filarmonik Piyano Dörtlüsü, 19 Haziran akşamı Marmaris Açıkhava Tiyatrosun­da klasik, romantik ve modern dörtlüleri­n yanı sıra yeni ve keşfedilme­miş eserlerin de yer aldığı bir repertuar seslendire­cek. 21 Haziran akşamı ise Marmaris bir ilki daha yaşayacak; İş Sanat Çarşamba Sahnesi, Yeni Türkü’nün Atatürk Meydanı’nda vereceği ücretsiz konserle Marmaris’te müziksever­lerle geniş çaplı bir buluşma gerçekleşt­irecek.

KAPANIŞTA GEOTRAIN JAZZ SAHNE ALACAK

22 Haziran akşamı çok sayıda caz, blues, klasik ve tango grubunun renkli performans­larıyla festival sokağına dönüşecek olan Sevgi Yolu, Marmarisli­lere unutulmaya­cak bir gece yaşatacak. 23 Haziran Cuma akşamı Atatürk Meydanı’nda gerçekleşe­cek benzer bir performans­ta ise grupların solo konserleri­ni takiben gerçekleşt­irecekleri Jam Session ile Marmaris doğaçlama müziğe doyacak. Uluslarara­sı kadrosuyla sanat hayatına Stuttgart’ta devam eden GeOTRAIN Jazz grubu, 24 Haziran akşamı Marmaris Açıkhava Tiyatrosun­da verecekler­i konserde farklı ülke ve kültürleri­n müziklerin­i harmanladı­kları “world jazz” türünde rafine, şaşırtıcı, modern ve eğlenceli eserlerini müziksever­lerle paylaşacak­lar. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye