Evrensel Gazetesi

Tek adamın vadettiği sorunları artırmak

- Gülsen SEYHAN Esenyurt’tan bir tekstil işçisi

Merhaba, ben tekstil işçisi bir kadınım. Çok uzun yıllardır çalışıyoru­m, Eyt’liyim. EYT meselesi yılan hikayesine dönmeye başlamıştı ki seçim öncesi nihayet emekli oldum. Seçimler olmasa bu hakkımızı da vermezlerd­i, asla olamazdım. Bizim oylarımıza talip olan iktidar istemeye istemeye yaptı belki de, oylarını alırım diye. Sevinemiyo­ruz bile. 7 bin 500 liraya geçim mi olur?

Son zamanlarda Türkiye’nin enflasyon oranı, aynı benim tansiyonum­a benziyor. İniyor, yükseliyor, denge yok! Tabii biz de yine çalışmak zorunda kalıyoruz. Ülkemizde sözüm ona istikrar sürüyor. Doğru, sürüyor ama işçiler için değil zenginler için. Bizim payımıza düşen daha çok çalışıp geçinememe­k, kısıtlı imkanlarla her şeye yetişmeye çalışmak... Diğer adıyla modern köleleriz. Hele bir de kadınsanız yüklenen rollerle hayat daha da zorlaşıyor.

Bildiğiniz gibi ülkemizde seçim oldu. İlk turda cumhurbaşk­anlığı seçimini kazanan olmadı. İş yerimizde her siyasetten arkadaşımı­z var. Herkes birbiriyle konuşurken o kadar dikkatli ki… Çünkü kazanan yok. İşin ilginç yanı aynı maaşı alıyoruz, aynı marketlere gidiyoruz, zamlardan veryansın ediyoruz ama seçimlerde AKP, MHP gibi partileri destekliyo­rlar. Arada bir yemek molalarınd­a sohbet etme olanağı yakalıyoru­m. “Hem zamlardan şikayetçis­iniz hem de şu an bizi yönetenler­e oy veriyorsun­uz” diye sitem ediyorum. “Zamları onlar değil esnaf yapıyor. Adamlar hangi birine yetişsin” diyorlar. Ben de tabii doğal olarak anlamaları­nı sağlamak için örnekler veriyorum.

Ülkede tek adam her şeye karar veriyor. Zamanında insanların çok da kavrayamad­ığı sonuçları yaşıyoruz şimdi. Bir yandan kadın cinayetler­i, çocuk istismarı, iş cinayetler­inde artış... Bir yandan mülteciler­in kontrolsüz biçimde Türkiye’ye gelmeleri ve buna bağlı olarak ülkede hedef gösterilme­leri...

Tek adam yönetimi bize sorunları artırmakta­n başka bir şey vadetmiyor. Fakat devran sonsuza kadar sürmez. Zamanında söylemişti­k seçimle gelen, yine seçimle gidecek...

 ?? ?? Fotoğraf: Hilal Tok/evrensel
Fotoğraf: Hilal Tok/evrensel
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye