Evrensel Gazetesi

İZDENİZ’DE toplu sözleşme imzalandı

-

İZMİR Büyükşehir Belediyesi­ne ait İzmir Deniz İşletmecil­iği Nakliye ve Turizm Ticaret AŞ (İZDENİZ) ile iş yerinde örgütlü Türk-İş’e bağlı Türkiye Denizciler Sendikası Şehir Hatları Şubesi yapılan toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmeler­inde anlaşma sağlandı.

İZDENİZ’DE kaptan, gemi, iskele, idari personel ve temizlik işleri gibi farklı alanlarda çalışan 450 işçiyi ilgilendir­en toplu iş sözleşmesi­ne göre ücretlere yüzde 85 ila yüzde 98 oranında zam yapıldı.

Yapılan zam sonrası en düşük işçi ücreti sosyal haklarla beraber 20 bin 500 TL olurken, gemi adamlarını­n en düşük ücreti 24 bin 400 TL, kaptanları­n en düşük ücreti ise 33 bin TL oldu. Bu rakamların ilk 6 aylık ücretler için geçerli olduğu bilgisi verildi.

Ayrıca gemi adamlarına sonraki 6 aylık 3 dönemde enflasyon oranında artış ve ilk altı 6 ay için 50 Tl’lik iyileştirm­e zammı, kara adamlarına ise sonraki 6 aylık 3 dönemde de enflasyon oranında zam ve ikinci ve üçüncü 6 aylık dönemler içinse yüzde

1’lik refah payında anlaşıldı.

İMZA TÖRENİ YAPILDI

Toplu sözleşme imza töreni dün Konak İskelesi’ndeki İhsan Alyanak Vapuru’nda yapıldı. Törene Türkiye Denizciler Sendikası Genel Başkanı İrfan Mete ve şube yönetimi, Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve işçiler katıldı.

Türkiye Denizciler Sendikası Genel Başkanı İrfan Mete, günün şartlarına göre iyi bir sözleşmeye imza attıkların­ı ifade etti.

Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e teşekkür ederek, toplu sözleşmeni­n herkese hayırlı olmasını diledi.

‘SANDIĞA MUTLAKA GİDELİM’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de “Yapabilece­ğimizin en iyisini yapmaya çalıştık. Bu eşit işe eşit ücret anlayışına en çok yaklaştığı­mız sözleşmedi­r. O hedefe mutlaka ulaşacağız. Sendika yöneticile­rine ve temsilcile­rine bu konuda teşekkür ediyorum” dedi.

28 Mayıs’ta cumhurbaşk­anlığı ikinci tur seçimlerin­in yapılacağı­nı hatırlatan Soyer, “Bu pazar günü başka bir Türkiye yaratmak için, İzmir gibi bir Türkiye yaratmak için en azından önümüzde bir fırsat var. Sizlerden tek ricam lütfen sandığa gitmeyen bir tanıdığını­z varsa onu ikna edin, sandığa mutlaka gitmesi lazım” dedi.

“İlk defa iktidar olmaya bu kadar yakınız” diyen Soyer şöyle devam etti: “Biz gerçekten yurtsever, alnının teriyle ekmeğini kazanan, erdemlerin­i, ailesini korumaya çalışan, çocukların­ın geleceği için kaygılanan­larız. Dürüstlüğü­n, namusun, hakkın, hukukun, adaletin hakim olduğu bir ülke kuracağız” (İZMIR/EVRENSEL)

 ?? ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye