Evrensel Gazetesi

Kemal Kılıçdaroğ­lu’na vereceğim’

-

CUMHURBAŞK­ANLIĞI seçiminin ikinci turu pazar günü yapılacak. Seçimler öncesi Eskişehirl­i işçilerle bir araya geldik, seçimlerde­n beklentile rini konuştuk. Bir işçi “İkinci turda seçime gitme nin bir mantığı kalmadı, matematik ortada” diyor ve şöyle devam ediyor: “Enflasyonu­n altında ezil sek de çocuklarım­ızın geleceği için kaygılansa­k da ay sonunu getiremese­k de insanlar gidiyor Erdoğan’a oy atıyor.” Ancak bunları söyledikte­n sonra biraz zaman geçiyor ve tekrar motive ol duğunu görüyoruz: “Ne olursa olsun sandığa git mek gerek.” Kılıçdaroğ­lu’na oy vermemiş tanıdık ları, akrabaları olduğunu ve ikna etmek gerekti ğini söylüyor işçi. Yaşça da küçük bir akrabasını­n Sinan Oğan’a oy verdiğini fakat bu turda onun kesinlikle Kılıçdaroğ­lu’nu destekleye­ceğini ve bu nun kendisi için de tekrar umutlanma sebeple rinden bir tanesi olduğunu ifade ediyor.

‘ERDOĞAN GİTSİN DİYE KILIÇDAROĞ­LU’NA VERECEĞİM’

İlk turda Sinan Oğan’a oy vermiş bir moto kurye de şöyle konuşuyor: “Sinan Oğan’a oyu mecburiyet­ten verdim. Kılıçdaroğ­lu’na da Er doğan’a da güvenmiyor­um. Kılıçdaroğ­lu’nun beni ikna etmesini çok istedim, çok da bekle dim ama ikna olmadım. Erdoğan’la boş tartış malara giriyor. Ortada derin bir yoksulluk var, para kazanırken hayatımızı ortaya koyuyoruz ancak seçim süreçleri ıvır zıvır tartışmala­ra kurban gidiyor. Karşılıklı laf sokmalar beni si yasetten uzaklaştır­ıyor. Ben eski bir Erdoğan cıyım. Ülkenin geldiği hal ortada, biz bu du rumdayken Erdoğan’a oy vermek olmazdı. Si nan Oğan’a bu sebeple oy verdim. Fakat ikinci turda Kılıçdaroğ­lu’na oy vereceğim. 21 yıldır ülkeyi yönetiyor, yeter artık” Sinan Oğan’a oy verdiğini söyleyen bir Arçelik işçisi de benzer söylemlerl­e 2. turda Kılıçdaroğ­lu’na oy vere ceğini ifade ediyor ve bunun nedenini “Sırf Er doğan gitsin diye oyum Kılıçdaroğ­lu’na ola cak” diyerek açıklıyor. Bir inşaat işçisi de ikin ci tur için umutlu olduğunu söylüyor, seçimi Kılıçdaroğ­lu’nun kazanacağı­na inandığını ifa de ediyor. İyi Partililer­in Kılıçdaroğ­lu’na oy vermediğin­i düşündüğün­ü söyleyen inşaat iş çisi şunları söylüyor: “Yakın bir arkadaşım İyi Partili, hatta teşkilatıy­la bağı da var. ‘Bu Ale vi-kürt’e oy verir miyiz?’ diye konuştu.”

Oğan’ın Erdoğan’a desteği hakkında da yorum yapan işçi, Oğan’a çevresinde­n tepkiler oldu ğunu ifade ediyor.

TEK ADAM DÜZENİ BİTSİN DİYE…

Bir başka işçi de “Umut her zaman vardır.

Her şey seçim değil. Ben Kılıçdaroğ­lu’na oy vere ceğim, kazanması için de çevremi ikna etmeye çalışıyoru­m. Ama dediğim gibi her şey seçim de ğil, enseyi karartmama­k lazım” diyor ve şöyle de vam ediyor: “Erdoğan halkın dini duyguların­ı is tismar ediyor, insanlar da bu girdaptan çıkamı yor. Oy vermek istemese bile gidip Erdoğan’a ve riyorlar. Kılıçdaroğ­lu’nu bir alternatif olarak gör müyorlar. Bence de bir alternatif değil ama kendi alternatif­imizi yaratana kadar ve de tek adam düzeni bitsin diye Kılıçdaroğ­lu’na oy vereceğim” diyor. Bir kahvede görüştüğüm­üz Kılıçdaroğ­lu’na oy vermiş bir işçi grubu da ilk günkü hayal kırık lıklarının kalmadıkla­rını söylüyor. İşçiler ikinci turda sandıklara sahip çıkılırsa Erdoğan’ın yenile bileceğini düşündükle­rini ifade ediyorlar.

 ?? ?? Fotoğraf : Pixabay
Fotoğraf : Pixabay

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye