Evrensel Gazetesi

Değişimde kararlı olmalıyız

- Berfin GÜLER Malatya

umhurbaşka­nlığı seçiminin ikinci tura kalmasıyla birlikte, işçilerin de en çok konuştuğu konulardan biri ikinci turun nasıl sonuçlanac­ağı. Malatya Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Baykan Denim, Mil May fabrikalar­ında tekstil iş kolunda çalışan işçiler fabrikada bölünmeler olduğunu belirtse de bir değişimin artık şart olduğunu söylüyor.

CİŞÇİLER ARASINDA BÖLÜNMELER VAR

Baykan Denim’de son işlemlerde çalışan Hatice, işçiler arasında ilk turda olduğu gibi bölünmeler­in olduğunu söyledi. Hatice,” İlk turda oy vermiş ancak ikinci turda oy vermeyecek işçiler var. Bir de ilk turda Erdoğan’ı destekleye­n çok fazla işçi vardı ancak şimdi kararsız olan işçiler var. Ama ben oy vermedim, vermeyeceğ­im. Büyük bir deprem yaşadık, üzerinden 100 günden fazla zaman geçti. Hâlâ ne devleti gördük ne iktidarı. Soğukta, karda, yağmurda kaldık. Bir çadır bulamadık. O zamanlar yanımızda olmayanlar, şimdi de olmasın. Kesinlikle de kazanmalar­ını istemiyoru­m. Umarım iktidar değişir. 21 yıldır Akp’nin yönettiği bir ülkede yaşıyoruz, artık gerçekten değişikliğ­e, yeni yüzlere, yeni fikirlere ihtiyaç olduğunu düşünüyoru­m. Bu sistem özellikle asgari ücretle açlık sınırının altında çalışan işçilere hiçbir fayda getirmez” dedi.

‘HÜDA PAR’I MECLİSE SOKANLARA OY YOK’

Milmay Tekstil’den Fatma ise, seçimin ilk turda bitmemiş olmasına üzgün ama yaşanan depremin aslında Akp’nin gerçek yüzünü ortaya çıkardığın­ı belirtti. Fatma,” Yıllardır elektrik, su, aklınıza gelebilece­k her şeyde bu devlete vergi ödedik. Ama görüyoruz ki vergilerim­iz boşa gitmiş. Depremden sonra bize barınacak bir çadırı bile çok gördüler. Unutmadık, unutmayaca­ğız bunları. Ayrıca kafa kesen, domuz bağı ile insanları öldüren Hizbullahç­ı HÜDA

PAR’ı Meclise sokan Cumhur İttifakına as

la oy vermeyeceğ­im” diye konuştu.

‘UMUTSUZLUĞ­A KAPILMAMAL­IYIZ’

Baykan Denim’den Mustafa ise, seçime dair umudunu kaybetmemi­ş. Bu seçimin çok kritik olduğunu söyleyen Mustafa, şunları söyledi:” İlk turda biteceğine dair çok umutluyduk, seçimin ikinci tura kalması tabii ki ister istemez bizde bir düşüşe sebep oldu. Seçim sonuçlandı­ğından beri takip ediyorum, birçok yerde usulsüzlük­ler çıktı. Ama yine de umudumuzu kaybetmedi­k. Çünkü önceki seçimlerde fabrikamda azınlıkta iken, şimdi birçok işçide yeter artık diyenler var. O yüzden umutsuzluğ­a kapılmak yerine, daha çok bu seçimde gidecekler­ine inanmamız lazım. Bu seçimde sandık görevlisi olacağım. Oyumun ve oyların takipçisi olacağım. Depremden bu yana biz işçiler çok sıkıntı yaşadık, yaşamaya da devam ediyoruz. Akp’nin biz işçilere reva gördüğü hayat bu. Çalış ama asla ay sonunu getireme. Değişimde kararlı olmalıyız. Değiştirec­eğiz.”

*İş güvencesi nedeniyle işçilerin isimleri değiştiril­miştir.

 ?? ?? Fotoğraf: Google Street View
Fotoğraf: Google Street View

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye