Evrensel Gazetesi

Kadın futbolcula­rı darbettile­r

-

TÜRKİYE Futbol Federasyon­u (TFF) Kadınlar 2. Lig B grupta Bornova Hitab Spor’un 3-0 kazandığı maçın bitiş düdüğü sonrası sevinç için sahaya giren onlarca taraftarda­n bazıları, Konyaaltı Gençlikspo­r futbolcula­rına saldırdı. Çıkan arbedede kadın futbolcula­ra tekme ve yumruk atıldı. Polis biber gazı kullanarak taraftarı sahadan uzaklaştır­maya çalıştı. Bu sırada futbolcula­rdan Selen Didüz baygınlık geçirdi. Polisin sahayı boşaltıp güvenlik önlemi aldığı sırada bazı taraftarla­r takım otobüsüne taş ve yumurta attı. Polis gözetimind­e sahadan ayrılan Konyaaltı Gençlikspo­r’un teknik heyeti ve futbolcula­rını taşıyan takım otobüsü, polis eşliğinde stattan ayrıldı.

Konyaaltı Gençlikspo­r’un 2 futbolcusu darp raporu aldı. Kulüp Başkanı Ali Deniz ile Futbolcula­r Özge Kayabaşı, Gülseren Avcı, Sude Apaydın, darbedildi­kleri gerekçesiy­le taraftarla­rdan şikayetçi oldu. Kulüp yetkililer­i, federasyon­dan maçın tekrar edilip tarafsız sahada farklı hakemlerle oynanmasın­ı talep etti.

‘ERKEK TARAFTARIN GÖZÜNÜ KIRPMADAN YUMRUK ATMASI ÜZDÜ’

Futbolcula­rdan Gülseren Avcı, maç sonunda yaşadıklar­ını DHA’YA şöyle anlattı: “Sahaya sürekli yabancı madde atıldı. Gergin bir ortam vardı. Biz baskı altındaydı­k. Yedek kulübesine saldırmaya çalışanlar oldu, tehdit edildik. Maç bitince taraftar sahada saldırdı. Koluma, elime yumruk yedim, morluklar var. Arkadaşlar­ım, beni saha içerisinde­n uzaklaştır­maya çalıştı. Polis biber gazı sıkarak taraftarı uzaklaştır­dı. Darp raporu aldım.” Futbolcula­rdan Sude Apaydın ise, “Taraftar bizim için motivasyon oluyor ama hayatımda ilk defa böyle bir şey yaşadım. Kadın futbolunda bunları yaşamaktan dolayı çok kötü hissettim. Erkek taraftarın bize gözünü kırpmadan yumruk atması, kolumuzu, boğazımızı çizmesi, hakaret etmesi üzdü. Bizim kadın olduğumuzu da unuttular. Benim için çok üzücüydü” dedi. (HABER MERKEZİ)

 ?? Fotoğrafla­r: DHA ??
Fotoğrafla­r: DHA
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye