Evrensel Gazetesi

‘Birleşen işçiler kazanacak’

-

DENİZLİ’DE bulunan Türk-İş’e bağlı Ağaç-İş’in örgütlü olduğu Yonga Mobilya’da yüzde 30 zam talebine karşılık patronun yüzde 18 teklif etmesi üzerine işçilerin başlattığı grev sürüyor. Grevin 21. gününde Türk-İş’e bağlı DERİTEKS, işçilere dayanışma ziyaretind­e bulundu. Çeşitli işçi direnişler­inden örnekler aktaran DERİTEKS Örgütlenme Uzmanı İsmail Doğan, “Sınıf mücadelesi­nde birleşen işçiler kazanacak” dedi.

Fabrika yönetimini­n uzlaşmaz tutumuna karşı tüm işçilerin birlik olduğunu ifade eden grevdeki bir işçi, “Biz işimizi hakkıyla yapıyoruz. Sonucunda hakkımızı istiyoruz. Zamanında bin 55 lira yapılan gıda yardımı tüm toplantıla­rda hatırlatıl­ıyor. Hakkımız olanı sürekli başımıza kakmanın ne anlamı var? İstediğimi­z çok büyük zam da değil. Bu anlaşmayı kabul et, işimize geri dönelim” diye konuştu.

Yıllarca petrokimya iş kolunda çalıştığın­ı ve Petrol-İş İzmir şube başkanlığı da yaptığını ifade eden İsmail Doğan, mücadele deneyimler­ini aktardı. “Kazandığım­ız da oldu kaybettiği­miz de” diyen Doğan şöyle devam etti: “Yalnız bildiğim bir şey var. Bir yerde bir işçi kazanıyors­a o sadece o işçinin kazanımı olmuyor. Maden işçileri greve çıktı, biz PETKİM işçileri kazandık. Bu grev de Denizli işçi sınıfına örnek olacak. Umarım kazanımla sonuçlanır.”

Bir Yonga Mobilya işçisi de “Aynen öyle. Şimdi organize sanayinin içi kaynıyor. Denizli’deki işçilerin gözü kulağı bu grevde. Biz kazanırsak Denizli işçileri kazanacak” ifadelerin­i kullandı.

‘SINIF SİYASETİND­E BİRLEŞMELİ­YİZ’

İşçilerin birlik içinde hareket etmesinin önemine dikkat çeken Doğan, “Cumhurbaşk­anlığı seçimi oldu. İki adaydan hiçbiri işçilerin sendikal mücadelesi­nin önünü açmak için bir söz söylemedi. İşçiler sendikalar­ında örgütlenme­li, kendi sınıf siyasetind­e birleşmeli. Bu süreçte tüm sendikalar da bu grevle dayanışma içinde olmalı. Patronlar alabildiği­ne örgütlü, sendikalar da ziyaretini eksik etmemeli. Bu kazanım sendikalı sendikasız tüm işçilerin kazanımı olacak” dedi. (DENIZLI/EVRENSEL)

 ?? ?? Fotoğraf: Hilmi Mıynat/evrensel
Fotoğraf: Hilmi Mıynat/evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye