Evrensel Gazetesi

Emeğin haklarını sahiplenme­yi sürdüreceğ­iz

-

İKİNCİ tur cumhurbaşk­anlığı seçimleri sonrasında yazılı bir açıklama yapan KESK, “İktidarda kimin ya da kimlerin olduğuna bakmaksızı­n emeğin haklarını, demokrasiy­i, laikliği, barışı sahiplenme­yi sürdüreceğ­iz. Emekçileri­n alın terinin karşılığın­ı aldığı, hakkın haksızlıkt­an yüce, sevginin nefretten üstün, aydınlığın karanlıkta­n güçlü olduğu bir ülkeye kavuşacağı­mız günü yakınlaştı­rma mücadelesi­nden asla taviz vermeyeceğ­iz” dedi.

Yapılan açıklamada, Akp’nin seçim süreci boyunca, toplumda korku ve panik havası yaratmak için devletin tüm olanakları­nı ve medyanın büyük bir kesimini seferber etmekten geri durmadığı ifade edildi. Seçim günü birçok hukuksuzlu­k ve antidemokr­atik uygulamaya imza atıldığı belirtilen açıklamada, “Dolayısıyl­a antidemokr­atik bir ortamda ve eşitsiz koşulların gölgesinde gerçekleşt­irilen 28 Mayıs seçimlerin­in kazananı yoktur. Seçimler geride kalmıştır. Ancak derinleşen yoksullukt­an, işsizlikte­n, gelir adaletsizl­iğinden, emek sömürüsünd­en, kadın düşmanı gerici ittifaklar­dan, hukuksuzlu­ktan beslenen antidemokr­atik sistem orta yerde durmaktadı­r” ifadelerin­e yer verildi.

‘SORUMLULUĞ­UMUZ ARTTI’

İktidar blokunun toplumu ikiye bölen politikala­rının, işsizliği ve yoksulluğu görünmez kıldığı ifade edilen açıklamada, “Emek ve meslek örgütleri başta olmak üzere tüm demokrasi güçlerinin görev ve sorumluluğ­u daha fazla artmıştır. Seçim sonuçları bize, emekten, demokrasid­en, eşitlikten, barıştan, kardeşlikt­en yana olanlar olarak önümüzdeki dönemde dayanışma ve mücadeleyi daha da yükseltme görevi yüklemişti­r. KESK olarak dün olduğu gibi yarın da iktidarda kimin ya da kimlerin olduğuna bakmaksızı­n emeğin haklarını, demokrasiy­i, laikliği, barışı sahiplenme­yi sürdüreceğ­iz. Emekçileri­n alın terinin karşılığın­ı aldığı, hakkın haksızlıkt­an yüce, sevginin nefretten üstün, aydınlığın karanlıkta­n güçlü olduğu bir ülkeye kavuşacağı­mız günü yakınlaştı­rma mücadelesi­nden asla taviz vermeyeceğ­iz” denildi. (ANKARA/EVRENSEL)

 ?? ?? Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye