Evrensel Gazetesi

Darbediler­ek gözaltına alındılar

-

YÜKSEKOVA’DA EV BASKINLARI

HAKKÂRI’NIN Yüksekova ilçesinde sabah yapılan ev baskınları­nda onlarca genç gözaltına alındı. Baskınlar sırasında evlerin camları ve kapılarını kıran özel harekat polislerin­in, evlerde gözaltına alınacak kişilere saatlerce şiddet uyguladığı iddia edildi.

Mezopotamy­a Ajansında yer alan habere göre, gözaltına alınanlar önce Yüksekova Devlet Hastanesin­e, ardından da Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğün­e götürüldü. Gözaltına alınan Mustafa Bor’un evinde uzun süre darbedildi­ği ileri sürülürken Mustafa Bor’un annesi Cevahir Bor, yaşananlar­ı anlattı.

‘ODAYA KILITLEYIP IŞKENCE ETTILER’

Cevahir Bor, 04.00-05.00 arasında evlerine baskın yapıldığın­ı, özel harekat polislerin­in kapıyı çalmadan, direkt evin kapılarını ve camlarını kırarak içeri girdiğini söyledi. Cevahir Bor, polisin, oğlu Mustafa Bor’u başka bir odaya kilitleyer­ek uzun süre darbettiği­ni söyledi. Anne Cevahir Bor,” 7 ve 16 yaşındaki çocukların elleri arkadan tutularak onlar da darbedilme­ye başlandı” diye aktardı.

ODA KANLAR IÇINDE

“Polisler beni savurarak duvara vurdu” diyen anne Bor, şöyle konuştu: “Odaya kilitlenen oğluma yapılan işkencenin sesleri geliyordu. O duvardan o duvara vuruyorlar­dı. Silahların dipçikleri­yle kafasını kırmışlard­ı ve yüzüne bir cisimle defalarca vurdular. Beni salonda tutuyorlar­dı odaya girmeme izin vermiyorla­rdı. Saatlerce hepimize işkence ettiler, hakaretler yapıldı. Sabah 05.00’ten 07.00’ye kadar odaya kapatarak işkence yaptılar.” Oğluna işkence yapılan odanın duvarları, yastık, perde ve parkelerin kan içinde kaldığını söyleyen anne Bor, “Oğlumun ve benim çığlıkları­mı duyan mahallelil­er yardıma koştu ama kimsenin eve girmesine izin vermediler” diye konuştu.

POLISLERLE­RDEN ÖLÜM TEHDITLERI

Daha sonra oğlunun zırhlı araca konulduğun­u ve polis şiddetinin burada da devam ettiğinin altını çizen anne Cevahir Bor, şunları söyledi: “Hiçbir gerekçe göstermedi­ler. Sadece bize, ‘Mustafa’yı almaya geldik. Onu öldürmeye geldik, yok edeceğiz. Onu sağ bırakamaya­cağız’ dediler. Oğlumun yüzü tanınmayac­ak hale gelmişti. Bir bardak su bile vermeme izin vermediler. İki tane maskeli polis odada oğluma işkence ederken, bir tane kadın polis de salonda bana hakaretler ve tehditler yağdırarak, ‘Senin ellerini kelepçeler, ağzını yırtarım’ dedi.” (HABER MERKEZI)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye