Evrensel Gazetesi

Barbara Hannigan ilk kez Türkiye’ye geliyor

-

GÜNÜMÜZ operasının önemli isimlerind­en Barbara Hannigan 3 Haziran’da Türkiye’ye geliyor. Atatürk Kültür Merkezi’ndeki konserde Kanadalı soprano ve şefe, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) eşlik edecek. Hannigan, orkestrayı yönetirken bir yandan da eserleri seslendire­cek. Konserde BİFO, Haydn, Gershwin gibi besteciler­in eserlerind­en bir repertuvar icra edilecek. Konser saat 20.00’de başlayacak.

85’in üzerinde yeni eserin dünya prömiyerin­e imza atan Hannigan; Boulez, Zorn, Dutilleux, Ligeti, Stockhause­n, Sciarrino, Barry, Dusapin, Dean, Benjamin ve Abrahamsen gibi besteciler­le iş birliği yaptı. Hem vokal hem de orkestra şefliğini üstlendiği, büyük başarı yakalayan albümü Crazy Girl Crazy, “en iyi klasik solo vokal albümü” dalında 2018 Grammy Ödülü’nü kazandı. Albüm, Hannigan’a aynı zamanda Hollanda’da Edison ve Kanada’da Juno ödüllerini getirdi. 2020’de Dresdener Musikfests­piele Glashütte Ödülü, ertesi yıl Danimarka’nın prestijli Léonie Sonning Müzik Ödülü de müzisyenin oldu. 2022’de Gramophone dergisi Hannigan’ı “yılın sanatçısı” seçti.

Ünlü sopranonun 2022/23 sezonu projeleri arasında Kraliyet Concertgeb­ouw Orkestrası, Montreal Senfoni ve Orchestre Chambre de Lausanne ile şeflik; Londra Senfoni Orkestrası ile bir Avrupa turnesi; Piyanist ikili Katia ve Marielle Labeque ve Besteciler David Chalmin ve Bryce Dessner ile yeni bir çalışma yer alıyor. Ekim 2022’de çıkan Sehnsucht isimli en son albümünün ardından Emerson Yaylı Dörtlüsü ve Piyanist Bertrand Chamayou ile gelecek sezonda tamamlanac­ak yeni albümün çalışmalar­ını sürdürüyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye