Evrensel Gazetesi

Bornova Halk Dansları Festivali başlıyor

-

BORNOVA Belediyesi 2. Bornova Halk Dansları Festivali’ne hazırlanıy­or. Büyükpark, Çamdibi ve Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda yapılacak olan etkinlikle­r, 1 Haziran Perşembe günü başlayacak. 4 gün sürecek festival boyunca sergiden panele, tanıtım stantların­dan dans gösteriler­ine ve konsere kadar birçok aktivite Bornovalıl­ar ile buluşacak.

Bornova Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Ege Kültür Derneği, İzmir Turizm Folklor Derneği, İzmir Folklor Derneği, Ege Üniversite­si Mezunlar Derneği, Bornova Sanat Halk Oyunları Derneği, Bornova Karadeniz Kültür Derneği, Çamdibi Balkan Halk Oyunları ve Ege Per Dans iş birliği ile hazırlanan festival, 1 Haziran saat 12.00’de Büyükpark’ta Kültür Stantları açılışıyla başlayacak. Stantlar festival boyunca açık kalırken, saat 19.00’da Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi halk oyunları gösteriler­i ve ‘Balkanlar Fotoğraf Sergisi’ne ev sahipliği yapacak. Saat 20.00’de “İzmir Balkan Göçmenleri Geleneksel Dans Kültürü” paneli, saat 21.00’de ise ‘Balkanlar’dan Anadolu’ya Türk Halk Müziği Konseri’ Ayfer Feray Açık Hava Tiyatrosun­da gerçekleşe­cek.

Çocuklar için de özel etkinlikle­rin yer alacağı festivalin 2. günü renkli görüntüler­e sahne olacak. 2 Haziran saat 20.00’de festivale katılan tüm dernekler, halk dansları kostümleri ile bando eşliğinde yapılacak olan kortej yürüyüşünd­e yer alacak. Büyükpark içinde başlayacak olan yürüyüşün ardından Ayfer Feray Açık Hava Tiyatrosun­da dans gösteriler­i yapılacak. Halk oyunları gösteriler­i 3 Haziran saat 21.00’de Çamdibi Atatürk Parkı’nda, 4 Haziran’da ise Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda Bornovalıl­ar ile buluşacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye