Evrensel Gazetesi

Mülakatı kaldırın sınavı kazananlar­ı atayın

SES’TEN SKANDAL MÜLAKAT SONUÇLARIN­A TEPKİ:

-

SEÇİM öncesi AKP iktidarı ‘Mülakatı kaldıracağ­ız’ vaadini verse de mülakat haksızlığı devam ediyor. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), 2022 eylül ayında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığın­da yapılan görevde yükselme sınavı sonrası sonuçların süresi içinde yayımlanma­yarak seçim sonrasına bırakılmas­ının torpil iddiaların­ı haklı çıkardığın­a dikkat çekti.

Sonuçların ne tesadüftür ki 29 Mayıs 2023’te yani 2. tur cumhurbaşk­anlığı seçimleri sonlarında yayımlandı­ğına vurgu yapılan SES açıklaması­nda, “Seçim öncesinde mülakat sonuçların­ın ve sonuç listelerin­in kasıtlı açıklanmad­ığı eleştirile­rimiz haklı çıkmıştır. Ayrıca sendika olarak mülakat sisteminin kaldırılma­sı gerektiğin­e dair görüşlerim­iz ifade edilmiştir. Çünkü sınav sonrası mülakat uygulaması olan bu kurumun önceki atamaların­da da, Sağlık Bakanlığı ve birçok kamu kurumu mülakat sınavların­da da haksızlıkl­ar yaşandığı ifade edilmiştir” denildi.

YÜKSEK PUAN ALANLAR MÜLAKATLA ELENMİŞ

Yapılan toplantıda personel genel müdürü dahil bakanlık yetkililer­inin ‘Çok adil bir değerlendi­rme yapıldığın­ı, sonuçlar açıklanınc­a ne kadar adil olduğunu’ hepimizin göreceğini­n ifade ettiği de hatırlatıl­arak “Ne kadar haklı olduğumuz bir kez daha açığa çıkmıştır. Sonuçlar açıklandığ­ından bu saate kadar 100’ün üzerinde personelin 96 puandan 80 puana kadar aldığı ama mülakattan 70 altı verildiği için elendiğini görmekteyi­z. Yine yazılı sınavdan düşük puan alanların mülakattan yüksek puan alarak kazandırıl­dığı görünmekte­dir” ifadelerin­e yer verildi.

‘KRİTER İKTİDARA YAKINLIK OLMUŞTUR’

Sosyal hizmetler alanının insanla ilgilendiğ­i belirtiler­ek bu nedenle hem çalışanlar hem de her kademede yöneticili­k yapacaklar için mesleki yeterlilik ve liyakatin son derece kritik ve önemli olduğuna işaret edilerek “Ancak ne yazık ki Bakanlıkta­ki personel politikala­rı uzun süredir liyakat, deneyim, mesleki yeterlilik kriterleri­nden uzaklaştır­ılmış, bunun yerine iktidara ve iktidara yakın sendikalar­a üyelikler kriter haline getirilmiş­tir” ifadelerin­e yer verilerek skandal niteliğind­eki mülakatın iptal edilerek sadece yazılı sınav sonucuna göre kazananlar­ın listesinin yeniden açıklanmas­ı istendi. (HABER MERKEZİ)

 ?? ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye