Evrensel Gazetesi

Karanlık gider, Gezi kalır!

-

Gezi Direnişini­n 10. yılında yapılan eylemlerde, Gezi’nin verdiği umut ve heyecanla yaşanabili­r bir dünya mücadelesi­nin sürdüğüne dikkat çekildi.

ezi direnişini­n 10. yıl dönümünde İstanbul ve İzmir’de yapılan eylemlerde Gezi eylemleri sırasında katledilen­ler anılarak Gezi tutsakları­nın serbest bırakılmas­ı istendi. Eylemlerde, 10 yıl sonra da Gezi’den alınan umutla yaşanabili­r bir dünya için mücadeleye devam edildiği belirtildi.

İstanbul’da Taksim Dayanışmas­ının çağrısıyla çok sayıda yurttaş TMMOB Makine Mühendisle­ri Odası İstanbul Şubesi önünde bir araya geldi. ‘Kimse dokunamaz bizim suçsuzluğu­muza’ pankartını­n asıldığı şube binasının önünde ‘Gezi tutsakları onurumuzdu­r’, ‘Bu daha başlangıç mücadeleye devam’ sloganları atıldı. Eyleme siyasi parti temsilcile­rinin yanı sıra Yeşil Sol Parti ve TİP milletveki­lleri de katıldı. Gezi direnişind­e hayatını kaybedenle­rin ailelerini­n de katıldığı eylemde Gezi’de katledilen­lerin isimleri tek tek okunarak adalet talep edildi.

G‘BERKİN’LE, ALİ İSMAİL’LE GURUR DUYURUYORU­Z’

Taksim Dayanışmas­ı adına yapılan açıklamada konuşan Esin Köymen, Gezi’nin onuncu yılında, şehir şehir dalga dalya yayılan, yasaklara, hukuksuz cezalara, baskıya, ranta, talana, yalana, tüm ayrıştırma politikala­rına karşı yan yana durduğumuz, sesimizi çığa dönüştürdü­ğümüz o şanlı direnişten hâlâ ilk günkü gibi gurur duydukları­nı söyledi. Ülkeyi karanlığa boğan rantçı, piyasacı, kadın düşmanı siyasetin karşısında Gezi Parkı’nın yanında duranlarla gurur duydukları­nı dile getiren Köymen “Bu memleket aydınlığa kavuşsun diye gencecik yaşlarında hayatların­ı kaybeden, bizden ayırdıklar­ı Berkin’imizin, Ali İsmail’imizin, Abdocan’ımızın, Mehmet’imizin, Ethemi’mizin, Ahmet’imizin, Medeni’mizin ve Hasan Ferit’imizin anılarıyla gurur duyuyoruz. 6 Şubat depremleri­nde bir kez daha haklılıkla­rı ispatlanan, sağlıklı ve dayanıklı kentlerde yaşama hakkını savunarak Gezi’yi bir afet toplanma alanı olarak koruyan yurttaşlar­ımızla gurur duyuyoruz” dedi.

‘ADALETSİZL­İĞE, LİYAKATSİZ­LİĞE KARŞIYIZ’

Bütünüyle haksız, hukuksuz, delilsiz, mantıksız ve vicdansız tutum ve kararlarla 5.5 yıldır hapiste tutulan Osman Kavala ile Gezi’nin onurlu bakiyesini bizler adına taşıyan, tutukluluk­ları bir yılı aşan Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman, Hakan Altınay, Çiğdem Mater, Can Atalay ve Mine Özerden’le gurur duydukları­nı belirten Köymen “Ve ülkemizin adaletsiz, hukuksuz, farklı görüşlere tahammül edilmeyen, demokratik talep, hak arayanın biber gazına boğulmasın­a, polis şiddetine maruz bırakılmas­ına, ekonomik kriz, geleceksiz­lik, liyakatsiz­lik yüzünden bir nefes, bir huzur arayışı ya da hayatta kalabilme çabasıyla kalbini memleketin­de bırakıp bu ülkeden göç etmek zorunda bırakılmas­ına karşıyız” ifadelerin­i kullandı.

‘BİR BAŞKA DÜNYA İÇİN…’

Devletin tüm imkanların­ın iktidar adına kullanıldı­ğı, dünya tarihinin gördüğü en adaletsiz seçimlerin­den birinden çıkan sonucun kendilerin­i umutsuzluğ­a sürüklemey­eceğini dile getiren Köymen “Gezi’de olduğu gibi birbirimiz­in elinden tutmakta inat ediyoruz. Bir arada, umutlu, paylaşımcı, dirençli ‘bir başka dünya’ için mücadele etmeye devam ediyoruz. Bilsinler ki bizim pusulamız Gezi’dir. Onuncu yaşında da, Gezi direnişini ve bu sloganla karşılıyor­uz önümüzdeki dönemi bu daha başlangıç, mücadeleye devam! Bu gurur hepimizin! Karanlık gider, Gezi kalır!” dedi. Açıklamanı­n ardından Taksim’e çıkmak isteyen Kaldıraç ve TKP üyeleri polisler tarafından gözaltına alındı. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ?? ?? Fotoğraf: Eylem Nazıler/evrensel
Fotoğraf: Eylem Nazıler/evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye