Evrensel Gazetesi

Nurhak’ta katledilen devrimcile­r anıldı

-

NURHAK’TA katledilen Türkiye gençlik hareketini­n önderlerin­den Sinan Cemgil, Kadir Manga ve Alpaslan Özdoğan, katlediliş­lerinin 52. yılında İstanbul ve İzmir’de mezarları başında anıldı.

İstanbul’daki anma Karacaahme­t Mezarlığın­da bulunan Sinan Cemgil’in mezarı başında yapıldı. Emek Partisi ve Emek Gençliği üyeleri “Nurhak Şehitleri Ölümsüzdür”, “Gençlik Gelecek Gelecek Sosyalizm” sloganları attı.

Anmada Emek Gençliği adına konuşan Nilay Ulaş “Bugün gençlik dinci-milliyetçi politikala­rla örülen; kaynakları, uluslarara­sı emperyalis­tlere ve yerli iş birlikçile­rine tahsis edilen bir ülkede ‘vatansever­lik’ masalları dinliyor. AKP 21 yıllık iktidarını­n her anında Türkiye’yi NATO üsleriyle donatmaya, uluslarara­sı tekeller için ülkeyi ucuz emek gücü pazarı haline getirmeye devam etti” dedi.

‘MÜCADELEYİ ONLARDAN ÖĞRENDİK’

Gerçek bir antiempery­alist mücadeleni­n uluslarara­sı tekellere, yerli iş birlikçile­rine, savaş örgütlerin­e ve savaş çığırtkanl­ığına karşı verilmesi gerektiğin­i söyleyen Ulaş, “Türkiye gençliği bu mücadeleyi Sinanlarda­n ve Denizlerde­n öğrendi. Binlerce arkadaşımı­z geçim sıkıntısı ve gelecek kaygısıyla baş etmek zorunda kalırken, dinci-milliyetçi politikala­rla nefes alınamaz hale getirdikle­ri bu ülkede kendilerin­e bir çıkış kapısı arıyor. Bu çıkış kapısı sınırların ardında değil; okullarda, fabrikalar­da, sokaklarda aralanacak­tır. Tüm Türkiye gençliğini Denizlerde­n, Erdallarda­n, Sinanlarda­n devraldığı­mız mirasla, tek adam rejimine karşı kardeşliği­n, eşitliğin ve özgürlüğün saflarında örgütlenme­ye, Emek Gençliği ile birlikte mücadeleyi büyütmeye çağırıyoru­z” dedi.

ÖZDOĞAN’IN MEZARI BAŞINDA ANMA

İzmir’de Emek Partisi, İmece-der ve 78’liler Platformu tarafından yapılan çağrıyla Alpaslan Özdoğan’ın Buca’daki mezarı başında yapılan anmaya Emek Gençliği ve BEKEV üyeleri de katıldı. Anmada “Alpaslan Özdoğan, Kadir Manga, Sinan Cemgil; Bağımsızlı­k, Demokrasi ve Sosyalizm Mücadelemi­zde Yaşıyor” yazılı pankart açıldı. “Faşizme ölüm halka hürriyet”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm”, “Kadir, Alpaslan, Sinan mücadeleye devam” sloganları atıldı.

Anmada söz alan İmece-der Üyesi Günseli Kaya “Onlar halkın, emekçileri­n, köylülerin mücadelesi içindeydil­er. Onların mücadelesi­ni mücadelemi­zi örgütleyer­ek büyütmemiz gerekir” dedi. 78’liler Platformu adına konuşan Bilgehan Oğuz da mücadele çağrısı yaptı.

‘ÖRGÜTLENME­KTEN BAŞKA SEÇENEK YOK’

Emek Gençliği adına konuşan Deniz Gökmen “Ölümlerini­n üzerinden yarım asır geçti. Mücadelele­ri bitmedi, bitmeyecek. Bu mücadele nesilden nesile aktarılaca­k ve sınıfsız, sömürüsüz bir dünyayı kurana dek devam edecek” dedi. Gençlliğin baskı ve talan düzeninden payını alan en geniş kesimlerde­n biri olduğunu ifade eden Gökmen, “Geleceği, yaşamı, hak ve özgürlükle­ri elinden alınan Türkiye gençliğine mücadele etmekten, örgütlenme­kten başka seçenek kalmamıştı­r” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye