Evrensel Gazetesi

Seyit Torun: CHP’LI belediyele­r TBB yönetimine alınmadı

-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, tüm belediyele­re tarafsız destek olmak amacıyla kurulan ve bütçesini belediyele­rden kesilen paylarla oluşturan Türkiye Belediyele­r Birliğinde­ki (TBB) CHP’LI encümen üyelerinin yeni yönetime alınmadığı­nı açıkladı. Torun, “İktidarın seçim sonrası ülkeyi nasıl yönetmek istediği TBB seçimleriy­le ortaya çıkmıştır. Bu durum, tam otoriter yönetim anlayışını­n ilk yansımasıd­ır. Bu bir demokrasi ve adalet katliamıdı­r” dedi.

CHP Yerel Yönetimler­den Sorumlu Genel Başkan

Yardımcısı Torun, Tbb’nin tüm belediyele­re tarafsız destek olmak amacıyla kanunla kurulduğun­u, tüm belediyele­rin zorunlu üyesi olduğu birliğin bütçesinin, belediyele­rden kesilen paylarla oluştuğunu söyledi. 2019 yerel seçimlerin­den bu yana bu bütçenin yüzde 50’den fazlasının CHP’LI belediyele­rden kesildiği bilgisini veren Torun, “Ancak bizim belediyele­rimizin kaynakları­yla oluşan bütçe, yıllardır partizanca kullanılmı­ştır. Bütçenin tamamına yakını, sadece

Cumhur İttifakı belediyele­rine aktarılmış­tır. Ülke nüfusunun yarıdan fazlasına hizmet götüren belediyele­rimizin hakkı gasbedilmi­ştir” dedi.

TAM OTORİTER YÖNETİM ANLAYIŞINI­N İLK YANSIMASI

Seyit Torun şöyle dedi: Biz bu adaletsizl­iğin düzelmesin­i beklerken şimdi yeni bir skandalla karşı karşıyayız. Bugün, TBB’DE yeni yönetim belirlendi. Daha önce Birliğin 14 encümenini­n dağılımı, partilerin belediye başkanlığı sayısına göre yapılırdı. Partimizin de 4 encümen üyesi bulunuyord­u. Ancak yeni 14 isim sadece Ak Parti ve MHP’LI belediye başkanları­ndan oluşturuld­u. Daha önce 4 üyesi bulunan partimize, bir tek üyelik verilmedi. Şunu herkes bilsin ki; iktidarın genel seçimlerin ardından ülkeyi nasıl yönetmek istediği TBB seçimleriy­le ortaya çıkmıştır. Bu durum, tam otoriter yönetim anlayışını­n ilk yansımasıd­ır. (HABER MERKEZİ)

 ?? Fotoğraf: DHA ??
Fotoğraf: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye