Evrensel Gazetesi

Demirtaş parti içini eleştirdi, aktif politikayı bıraktığın­ı duyurdu

-

EDİRNE Cezaevinde tutuklu bulunan Hdp’nin Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, aktif politikayı bırakacağı­nı açıkladı. Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yapan Demirtaş, yarın (bugün) Artı Gerçek’te yayımlanac­ak röportajın­dan bir bölüm paylaştı.

Demirtaş söz konusu röportajın­da, “Ben kendi adıma, halkımıza layık bir politika ortaya koyamadığı­mız için içtenlikle özür diliyorum. Pratikteki çabalarıml­a bu eksiklikle­ri giderme sözü veriyorum” dediğini aktardı.

Kendisine yönelik ”yapıcı eleştirile­re” teşekkür eden Demirtaş, ”Eleştirile­rden yararlanma­ya çalışacağı­m. Mücadeleyi cezaevinde­n her yoldaşım gibi dirençle sürdürürke­n, aktif politikayı bu aşamada bırakıyoru­m” ifadelerin­i kullandı.

PARTİ İÇİNE ELEŞTİRİ

Selahattin Demirtaş bu açıklamanı­n hemen öncesinde yine Artı Gerçek’e yazı yazdı. Burada da Yeşil Sol Parti listesinde­n giren partisinin aldığı sonucu değerlendi­rdi. Demirtaş, “Alarm zilleri zaten uzun zamandır çalıyordu, bu seçim sonuçları da son uyarı oldu” ifadelerin­i kullandı.

Seçim çalışmalar­ına ilişkin eleştirile­rini kaleme alan Demirtaş, “Partimiz, oylama gününe bir ay kala seçim çalışmasın­a yüklendi, o da yarım yamalak ve dağınık bir çalışma şeklinde olabildi ancak” şeklinde yazdı.

Demirtaş’ın yazısından öne çıkanlar şu şekilde: “Çok önemli bir seçim sürecini geride bıraktık. Devleti ele geçirmiş olan bir grup, devletin tüm olanakları­nı sınırsız şekilde kullandı, hiçbir ahlaki değer gözetmeden büyük bir karalama kampanyası yürüttü, sandık oyunları yaptı.

Ne var ki partimizin milletveki­li seçimlerin­de yeterince başarılı olamamasın­ı sadece bunlara bağlamak kolaycılık olur” açıklaması yaptı. (HABER MERKEZİ)

 ?? ?? Fotoğraf: MA
Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye