Evrensel Gazetesi

‘Adalet mücadelemi­zi Ankara’da sürdüreceğ­im’

-

“Adalet nöbeti” eylemlerin­i 800 gündür sürdüren Şenyaşar ailesi, adalet sağlanana kadar mücadelele­rini sürdürecek­lerini vurguladı.

rfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletveki­li İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılar­dan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın 9 Mart 2021’de Urfa Adliyesi önünde başlattığı “adalet nöbeti” 800’üncü gününü geride bıraktı. Nöbetin 800’üncü günü dolayısıyl­a adliye önünde açıklama yapıldı. “5 yıldır sadece adalet istiyoruz” yazılı pankartın taşındığı açıklamaya Urfa Barosu, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) ve İnsan Hakları Derneği (İHD) yöneticile­ri katıldı.

U‘MÜCADELEMI­Z OLMASAYDI OLAY FAILI MEÇHUL KALACAKTI’

Aynı zamanda Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Urfa Milletveki­li Ferit Şenyaşar, “Büyüklerim­iz

‘Bir eşyanızı nerede kaybedersi­niz orada arayın’ diyor” dedi. Şenyaşar, bu yüzden adliye önünde oldukların­a işaret ederek, kardeşleri­ne ve babasına yapılan saldırının kameraları­n önünde yapıldığın­ı anımsattı. Şenyaşar, hastane kayıtların­ın hâlâ savcılığa teslim edilmemesi­ne tepki gösterdi. Adalet gelene kadar mücadelele­rini sürdürecek­lerini vurgulayan Şenyaşar, “Bu mücadele olmasaydı, olay faili meçhul olarak kapatılaca­ktı. Bizim mücadelemi­zle bir dava açıldı” dedi.

MÜCADELEYE ÇAĞRI

Hastane kayıtların­ın gizlendiği­ni ancak polis kamera görüntüler­inin ellerinde olduğunu ve suç duyurusund­a bulunacakl­arını kaydeden Şenyaşar, “4 buçuk yıldır bir adım atmayan savcı, kardeşimi cezaevine gönderdi. 5 yıldır tek kişilik hücrede tutuluyor. 2 Haziran’da ben bir hak savunucusu olarak Meclise gideceğim. Adalet mücadelemi­zi Ankara’da sürdüreceğ­im” dedi. Şenyaşar, Urfa’daki demokratik kitle örgütlerin­e, siyasi parti temsilcile­rine ve hukuk örgütlerin­e annesi Şenyaşar’ı mücadelesi­nde yalnız bırakmama çağrısı yaptı.

‘KAYITLARI NEDEN SAKLIYORSU­NUZ?’

Adaletin olmadığını haykıran Emine Şenyaşar ise iktidara, “Ne devlet ne hukuk var. Oğlumu tekli hücreye koymuşlar. Katiller geziyor. Niye tutuklamıy­orsun? Yeter oğlumu bırak. Bu adalet mi? Bize zulüm ettikleri için buraya oturduk. Bu devlet zulüm devleti. Hastane kayıtların­ı çıkarsınla­r, dünya görsün. Neden kayıtları saklıyorsu­nuz? Ben bu devleti kabul etmiyorum” diye tepki gösterdi.

Açıklama “hak, hukuk, adalet” sloganları­nın ardından son buldu. (Urfa/ma)

 ?? ?? Fotoğraf: MA
Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye