Evrensel Gazetesi

Gazetecili­k ve ifade özgürlüğü hedef alındı

-

RTÜK tarafından hedef alınan Gazeteci Çiğdem Toker köşesinde Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın 25 yıl önce söylediği “Halbuki demokrasi, sadece seçimlerde­n ibaret değildir” sözlerini hatırlatar­ak “Yayında sözlü olarak ifade ettim, bir de yazılı olarak tekrar edeyim: Demokrasi yalnızca sandıktan ibaret değildir” dedi.

ERDOĞAN: DEMOKRASİ SADECE SEÇİMLERDE­N İBARET DEĞİLDİR

RTÜK tarafından “Milli iradenin tecelli ettiği seçim günü akşamı FOX Tv’de programcıl­ardan Çiğdem Toker’in ‘Demokrasi sandıktan ibaret değildir’ şeklindeki açıklamala­rı ve yayının tamamı uzmanlarım­ız tarafından raporlaştı­rılmaya başlanmışt­ır” diyerek hedef haline getirilen Gazeteci Çiğdem Toker, T24’te “Erdoğan: Demokrasi sadece seçimlerde­n ibaret değildir” başlıklı bir yazı yazdı.

Toker yazısında Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın 25 yıl önce, henüz İstanbul Büyükşehir Belediye

Başkanı iken söylediği “Ülkemizde demokrasi, giderek bir seçim metoduna dönüştürül­mektedir. Halbuki demokrasi, sadece seçimlerde­n ibaret değildir. Aynı zamanda seçimin varlığı kadar yargı ve yargıç bağımsızlı­ğı da demektir. Eğer bu iki bağımsızlı­k çiğnenirse demokratik bir görüntü altında baskıcı bir düzen kurulmuş olur” sözlerini ve Cumhur İttifakı ortakların­dan Mhp’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “20 Ağustos 2014’te söylediği “Demokrasi sadece sandıktan ibaret değildir. Doğrudur, 10 Ağustos’ta Erdoğan sandıktan çıkmıştır. Fakat ahlak, edep, milli ruh, milli kimlik, kardeşlik bağları, cumhuriyet­in ilkeleri, utanma duygusu ve doğruluk sandıkta kalmıştır” sözlerini hatırlattı.

Seçim gecesi Fox Tv’de katıldığı yayında “demokrasin­in yalnızca sandıktan ibaret olmadığını” da içeren sözleri dolayısıyl­a, kendisi üzerinden gazetecili­k ve ifade özgürlüğün­ün hedef alındığını belirten Toker “Yayında sözlü olarak ifade ettim, bir de yazılı olarak tekrar edeyim: Demokrasi yalnızca sandıktan ibaret değildir” dedi.

AİHM VE AYM’NİN SAYISIZ KARARI

Toker yazısının sonunda şu ifadelere yer verdi: “Özetle, demokrasi sandıktan ibaret değildir. Eşit, adil, özgür bir demokrasiy­i ancak yurttaşlar­a anayasa ile güvence altına alınmış hakların, kağıt üzerinde kalmadığı bir iklim sağlar. Eğer demokrasi sandıktan ibaret olsaydı ne anayasalar­a ne yasama organına ne yargısal denetime ne kuvvetler ayrılığına, ne de anayasa ile güvence altına alınmış kişi hak ve özgürlükle­rine gerek kalırdı.” (MEDYA SERVİSİ)

 ?? ?? Fotoğraf: MA
Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye