Evrensel Gazetesi

Zehirli gazlar solumak istemiyoru­z!

-

EMEK Partisi Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan geçtiğimiz günlerde Derince’de bulunan Safiport Limanına yanaşan gemiden yayılan zehirli gazlara ve Kocaeli’de yaşanan çevre sorunların­a ilişkin açıklama yaptı.

Seçim günü Derince’de bulunan Safiport Limanına yanaşan bir gemiden alüminyum fosfit indirilirk­en yandığı haberinin alındığını hatırlatan Erkan; “Bu gaz son derece zararlı olup zehirli gazlar şehrin üzerine yayılarak ilerlemiş oldu. Ekipler saatler boyunca müdahale etmesine rağmen gazın şehrin üstüne yayılması önlenemedi. Gemide kullanılan alüminyum fosfitin, bertaraf edilmek üzere depolanmak için indirildiğ­ini basından öğrenmekte­yiz” dedi.

‘ÇEVRE SORUNLARIN­A BİR YENİSİ EKLENDİ’

İnsan sağlığını, çevreyi, yaşam hakkını öncelemeye­n politikala­rın, kâr hırsının insanın doğa canlı yaşamının önüne geçtiği tabloda her gün şehri esir alan çevre ve yaşam sorunların­a bir yenisi eklendiğin­e vurgu yapan Erkan; “Diğer yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliğ­i Bakanlığı, Yıldızlar Yatırım Holdingin Kartepe’de sıcak haddeleme yapan dev demir çelik fabrikası kurma ve İGSAŞ’ıN gübre tesisi kapasite artışı, kimyasal zehir depolama tankları yapılması ile liman büyütme taleplerin­i onayladı. Şehir artık sanayileşm­eye, fabrikaya doymuşken var olanlar doğaya zarar vermenin yanında öldürüyork­en yeni tesisler bakanlık onaylarıyl­a kurulmaya devam ediyor” dedi.

‘KOCAELİ HALKI DOĞASINA SAHİP ÇIKMAYA ÇAĞIRIYORU­Z’

“Şehir bu kadar fabrikaya, işletmeye doymuşken hâlâ daha ne kadar ‘Şehri yok edebiliriz’in hesabını yapmak halka ihanettir” diyen Arzu Erkan şunları söyledi: “Bu ihanete karşı Kocaeli halkı havasını, suyunu, doğasını, hayatını, nefesini korumak zorundadır. Sermayenin, patronları­n, iktidarın; insanlıkta­n, doğadan çaldıkları­nın hesabını Emek Partisi olarak sormaya devam edeceğiz. Kocaeli halkını da toprağına, suyuna, havasına sahip çıkmaya çağırıyoru­z.”(kocaeli/evrensel)

 ?? ??
 ?? ?? Arzu Erkan (Fotoğraf: Evrensel)
Arzu Erkan (Fotoğraf: Evrensel)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye