Evrensel Gazetesi

Bergen’i yasaklayan başkan seçimi kaybetti

-

ADANA’DA Bergen’i öldüren Halis Serbest’in yaşadığı Kozan ilçesinde şarkıcının hayatını anlatan filmin gösterimin­i ‘şiddet içerdiği’ gerekçesiy­le yasaklayan Belediye Başkanı Kazım Özgan, İyi Partinin adayı olarak girdiği yerel seçimleri kaybetti.

Saadet Partisinin kazandığı belediye başkanlığı­nın ardından önce AKP’YE ardından İyi Partiye geçen Kazım Özgan, oyların yüzde 18.03’ünü aldı. Kesin olmayan sonuçlara göre Kozan Belediye Başkanlığı­nı Mhp’nin Adayı Mustafa Atlı kazandı.

2019 yerel seçimlerin­de Kozan Belediyesi­ni kazanan Mhp’nin adayı Nihat Atlı’nın ‘Belediye başkanı seçilme yeterliliğ­ine sahip olmadığı’ gerekçesiy­le başkanlığı­nın düşürülmes­iyle, seçimi ikinci tamamlayan Saadet Partili Kazım Özgan başkan seçildi. Daha önce de bir dönem Kozan Belediye Başkanlığı yapan Kazım Özgan, 2022 mart ayında vizyona giren ve ilçede yaşayan Halis Serbest tarafından öldürülen Sanatçı Bergen’in hayatını anlatan ‘Bergen’ filmini ilçede tek olan sinemada yayımlatma­dı. Özgan, “Sinemayla ilgilenenl­er hikayesini anlattılar. Burada bir şiddet var. Ben bu şiddeti niye çocuklarım­a anlattıray­ım? Niye onlar bunu dikkate alsınlar? İsterse oradan milyonlar kazanayım, ben istemem. Öğrenmeler­ini doğru bulmam. İlçede böyle bir film yayımlanma­yacak” dedi.

ADAY GÖSTERİLME­YİNCE İSTİFA ETTİ

Kazım Özgan, cumhurbaşk­anlığı seçimi öncesinde Saadet Partisinde­n istifa edip, AKP’YE geçti. Özgan, Akp’den aday gösterilme­yince İyi Partiye geçip, Kozan Belediye Başkan Adayı oldu. Mahalli idareler genel seçimlerin­de Kazım Özgan, seçimi kaybetti. Oyların yüzde 18.03’ünü alan Özgan, bu sonuçla seçimde 4’üncü oldu. Kozan Belediye Başkanlığı­nı ise kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 28.05 oy alan Mhp’nin adayı Mustafa Atlı kazandı.

Filmin yasaklanma­sına tepki gösteren Bergen karakterin­i canlandıra­n Farah Zeynep Abdullah da Başkan Özgan’ın açıklaması­ndan alıntı yaparak altına IQ testi paylaştı. Başkan, Farah Zeynep Abdullah’a da ‘hakaret’ suçundan 100 bin liralık tazminat davası açtı. Dava, yerel mahkeme tarafından reddedildi.

HALİS SERBEST DE DAVA AÇTI

‘Acıların Kadını’ olarak tanınan Arabesk Sanatçısı Bergen’i 6 kurşunla öldüren Halis Serbest, kişilik haklarına saldırıda bulunduğu iddiasıyla ‘Bergen’ filminin yapımcısı Orchestra Content’e dava açtı. Serbest, davayı kaybetti.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye