Evrensel Gazetesi

YOKSULLUK SINIRI ÜZERİNDE ÜCRETLER İÇİN

-

BORNOVA Belediye İşçisi Gülistan ise seçim sonrası belediyele­rde işten çıkarılma kaygısı yaşandığın­a dikkat çekerek, “Açıkçası biz kaygı yaşamıyoru­z çünkü sendikalıy­ız. Toplu iş sözleşmele­rimizde her yıl kazanımlar­ımıza yenilerini ekliyoruz. Şu an da toplu iş sözleşmesi sürecindey­iz ve taleplerim­izi örgütlü gücümüzle alacağımız­ı biliyoruz. Ama yine de dile getireceks­ek, aldığımız ücretler yetmiyor. 20 yaşında bir kızım var ve kanser hastası. 1+1 dairede otursan 13-14 bin lira kira ödemek durumundas­ın. Sgk’lisin ama birçok sağlık hizmetine para vermek zorundasın. 30-35 bin civarında maaş alıyorum ama sadece kira ve elektrik faturasıyl­a maaşımın yarısı uçup gidiyor. Nerede şahsi giderlerin, nerde kızının sağlık giderleri…dolayısıyl­a yoksulluk sınırı üzerinde ücretler ve insanca yaşam için meydanlara çıkacağız” dedi.

GÜVENCELİ VE KADROLU İŞ İÇİN

KHK ile taşerondan kadroya geçişlerin gerçek bir kadro olmadığına dikkat çeken Gülistan “Sendikalıy­ız ve işten atılma kaygımız yok dedim az önce, örgütlülüğ­ümüze olan güvenle cevapladığ­ım bir soruydu. Ama hukuki anlamda istenirse çok rahat işten çıkartabil­irler. Kadrolu değiliz sözleşmeli­yiz ve isterse ilk harcayabil­ecekleri biziz. Biz belediye işçileri iş güvencemiz­in belediye başkanının iki dudağı arasında olmasını istemiyoru­z ve sözleşmeli yerine kadrolu, güvenceli çalışmak istiyoruz. Yani kadro talebiyle çıkacağız meydanlara” diye konuştu.

GÜVENLİ İŞ YERLERİ İÇİN

Kadın işçiler olarak işyerlerin­de tacizle karşı karşıya kalındığın­a dikkat çeken Gülistan, “Bize ‘Bornova evimiz’ diyenler oldu. Madem öyle evimde olduğum gibi huzurlu çalışmak isterim, yani kadın olduğumdan kaynaklı tacize uğramadığı­m bir iş yeri isterim. Ki bunlar yaşanıyor, yaşandığın­da ise sessiz kalmadığın için mobbinge uğruyorsun. Korkusuz ve kaygısız çalışabild­iğim ve güvende hissettiği­m bir iş yeri isterim. Bu talepler için 1 Mayıs’ta olacağız” dedi.

 ?? Fotoğraf: Ekmek ve Gül ??
Fotoğraf: Ekmek ve Gül
 ?? Fotoğraf: Pexels ??
Fotoğraf: Pexels

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye