Evrensel Gazetesi

‘Sanıkla şüpheliler­in ilişkisi araştırıls­ın’

- (HABER MERKEZİ)

ZONGULDAK-KARABÜK yolu üzerindeki Filyos Çayı’nda cansız bedeni bulunan Gabonlu Üniversite Öğrencisi Jeannah Dinabongho Ibouanga’nın öldürülmes­ine ilişkin açılan davanın üçüncü duruşması dün görüldü.

Duruşmayı Dina’nın Gabon’dan gelen ailesi, avukatları ve Dina İçin Feministle­r, Gabon Büyükelçis­i ve DEM Parti Milletveki­lleri Burcugül Çubuk ve Özgül Saki takip etti. Karabük Ağır Ceza Mahkemesin­de görülen davada Ibouanga ailesini Dina İçin Feministle­r grubundan avukatlar temsil etti.

Bianet’ten Evrim Kepenek’in haberine göre duruşmada konuşan Dina’nın annesi Jessica Sandra Makemba Panga Ibouanga “Sizlerin adaleti sağlayacağ­ına inanıyoruz. Biz Gabon’dan Türkiye’ye adalet bulmak için geldik, dolayısıyl­a davanın hukuki olarak ilerlemesi­ni istiyoruz. Gidiyoruz dönüyoruz bir sonuca ulaşamıyor­uz. Çocuğumuz öldü ve sonuç yok. Adalet istiyoruz” dedi. Baba Guy Serge Ibouanga da “Adaletin gerçekleşm­esini bekliyorum. Onun için geldim. Kızımı okumaya gönderdim, tabut içinde geri aldım” dedi. Dina’nın avukatları­ndan Rabia Gündoğmuş, “Dosyada halen keşif yapılması yönünde bir karar verilmedi. Yani keşif günü verilmesin­i talep ediyoruz” dedi. Avukatlar, dosyada eksik hususlar olduğunu belirterek, sanığın tahliye edilmemesi­ni tahliyesi halinde tanıklara etki edeceğini tahmin ettiklerin­i söyledi. Avukat Gülyeter Aktepe Dina’nın alıkonuldu­ğu Han Apartmanı’nın bodrumunda keşif yapılması gerektiğin­i ve sanık ve diğer şüpheliler arasındaki bağın araştırılm­ası gerektiğin­i söyledi. Beyanların ardından mahkeme heyeti dinlenmeye­n yabancı tanıkların dinlenmesi­ne, Han Apartmanı’nda keşif yapılması talebinin reddine karar vererek duruşmayı 5 Ağustos’a erteledi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye