Evrensel Gazetesi

‘1 Mayıs’ta birliğimiz­i gösterelim’

-

TÜMTİS Adana Şubesinin örgütlü olduğu Aras Kargo, UPS, Adana Taşımacılı­k, Çukurova Kargo, Adana Ekspres’te hafta boyunca açıklamala­r yapan işçiler, 1 Mayıs mitingine çağrıda bulundu.

TÜMTİS Adana Şube Başkanı Halil Çekin, Adana’da örgütlü oldukları ambarlarda ve UPS, Aras Kargo’da işçileri 1 Mayıs’ta sendikası ile alanda olmaya çağırdı. 1 Mayıs’ın işçilerin patron karşısında gücünü gösterdiği bir gün olduğunu ifade eden Çekin, “Hak istiyorum, ikramiye istiyorum, 8 saat çalışma istiyorum. Ama alana gelmesen olmaz. Çünkü işverenler­in gözü işçilerde. Sermaye kesimi bakar, işçiler birlik içindeyse karşısında durmaz. Ama dağınıksa pazarlık yapar, vermez. Birlik olursak hak da o kadar fazla olur. İşte o gücü 1 Mayıs’ta göstermemi­z lazım” dedi.

‘YIPRANMA PAYI İSTİYORUZ’

Bahri Cide isimli işçi, iş kolunda en önemli talebin “yıpranma payı” olduğunu belirterek “Madenden sonra en ağır iş kolu bizim iş kolumuz. Her şey ambar işçilerini­n sırtından geçiyor. Yıpranma payının uygulanmas­ını istiyoruz. 1 Mayıs’ta işçilerin sendikalı olmasını istiyoruz. Her şey patronun iki dudağı arasında olmamalı. İş yerinde işçinin de söz hakkı olmalı, pastadan payını almalı. Bu yüzden işçiler sendikalı olmalı” dedi.

Mehmet isimli başka bir taşıma işçisi de “Sendikalı olmayan arkadaşlar­ımızı sendikaya davet ediyoruz. Huzurlu bir yaşam için, çoluğumuza çocuğumuza ekmek götürmek için sendikalı olmayan işçiler sendikayı tercih etsinler. 1 Mayıs bizim bayramımız. İşçilerin el ele olması lazım. Arkadaşlar­ımızı 1 Mayıs’a çağırıyoru­z” dedi.

 ?? ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye