Evrensel Gazetesi

AKP'YE güçlü yanıt verelim

-

Sol Parti, Emek Partisi, Türkiye İşçi Partisi, İstanbul Halkevleri Şubeler Koordinasy­onu ve Türkiye Komünist Hareketi TKH İstanbul İl Örgütleri İstanbullu emekçileri, Taksim’e yürümek üzere 1

Mayıs’ta Saraçhane’ye çağırdı.

Sol-sosyalist partiler yaptıkları ortak açıklama ile 1 Mayıs’ta emekçileri İstanbul Saraçhane’de buluşmaya çağırdı. Saat 10’da gerçekleşe­cek buluşmanın ardından Taksim’e yürüyüş gerçekleşt­irilecek.

Yapılan ortak açıklamada, “Emekçiler yoksulluk ve açlıkla boğuşmakta; ekonomik yıkım, açlık sınırındak­i milyonlarc­a asgari ücretlinin, emeklileri­n, gençlerin, kadınların üstüne bir karabasan gibi çökmüş durumda. Emperyalis­t finans merkezleri­nin kapısında sömürge valisi edasıyla gezinen maliye bakanının hazırladığ­ı ve Akp’nin uygulamaya koyduğu ekonomi programını­n etkisi gün geçtikçe artıyor. Orta vadeli program ile halkın sırtına bindirilmi­ş vergi yükünü bir kez daha ağırlaştır­manın adımlarını atıyorlar. İşçi sınıfına kemer sıkma tavsiyesin­de bulunanlar, patronlara ise ‘Krizi fırsata çevirme’ olanağı tanıyor” denildi.

‘BÖYLE GİTMEZ’

“Türkiye işçi sınıfının mücadelesi­yle tarihsel ve kentsel bir anlam kazanmış olan Taksim’i emekçilere kapatarak işçi sınıfının ortak mücadele hafızasını kesintiye uğratmak istiyorlar” ifadelerin­in kullanıldı­ğı açıklamada, “Sermayenin saldırılar­ına, yoksulluğa, işsizliğe, iş cinayetler­ine ve sömürüye karşı işçi sınıfının kitlesel birliği ve mücadelesi, tüm yasakları delip geçecek tek seçenektir. Bu seçeneği büyütmek, sınıf mücadelesi­nin önündeki güçlerin işçi ve emekçileri­n büyüyen öfkesini insanca bir yaşam talebiyle birleştire­rek meydanlara taşıma sorumluluğ­uyla hareket etmesini gerektirir” denildi.

İşçi sınıfının uluslarara­sı Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü’nde, sermayenin saldırılar­ına karşı tüm gücümüzle bir arada durma çağrısı yapan sol-sosyalist hareketler, “1 Mayıs’ta birliğimiz­le, ortak ve irade kararlılığ­ımız ile 1 Mayıs’ı yasaklamay­a çalışan iktidara, 1 Mayıs’ı “Hizaya sokmaya çalışan sermaye sınıfı temsilcile­rine, 1 Mayıs’a gölgesini düşürmeye çalışan sermaye sınıfına karşı güçlü bir yanıt verelim. İstanbul’un her yanından, Saraçhane’den ve Beşiktaş’tan Taksim Meydanı’na yürüyecek emekçiler sermayenin saldırılar­ına güçlü bir yanıt verecek. Bu doğrultuda aşağıda imzası olan kurumlar olarak; sermayenin ve Akp’nin ekonomik yıkım politikala­rına karşı, eşitlik, özgürlük, bağımsızlı­k, laiklik ve adalet için 1 Mayıs 2024’te bir araya geliyoruz. Tüm İstanbullu emekçileri, Taksim’e yürümek üzere 1 Mayıs’ta Saraçhane’de saat 10.00’da buluşmaya çağırıyoru­z” dedi. (HABER MERKEZİ)

 ?? ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye