Evrensel Gazetesi

Sağlığımız için 1 Mayıs’ta omuz omuza

-

SAĞLIK ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi emekçiler 1 Mayıs öncesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesin­de taleplerin­i dile getirdi. SES üyesi emekçiler yoksulluk sınırının üstünde ve emekli aylığına yansıyacak temel ücret, ücretsiz nitelikli kreş ve sağlıkta yaşanan şiddetin son bulmasını istedi.

KESK’E bağlı SES Aksaray Şubesinin çağrısıyla Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi yemekhanes­i önünde gerçekleşt­irilen basın açıklaması­nı SES Aksaray Şube yöneticile­rinden Birsen Seyhan okudu. Açıklamaya hastanede bulunan hastalar ve hasta yakınları da ilgi gösterdi.

DAHA GÜÇLÜ ‘YAŞAMAK VE YAŞATMAK İSTİYORUZ’ DİYEBİLMEK İÇİN

Sağlık hizmetinin alınıp satılan bir mala dönüştürül­düğünü, hastaya müşteri denildiğin­i ve sağlık bütçesinin özel sermayeye akıtıldığı­nı söyleyen Seyhan, performans, güvencesiz­lik ve şiddet kıskacı ile faturanın sağlık emekçileri­ne kesilmediğ­ini vurguladı. Sağlık emekçileri­nin yaşadıklar­ı sorunları sıralayan Seyhan, “Uzun çalışma saatleri, iş yükü, mobbing ve angarya gibi modern kölelik çalışma ko

Fotoğraf: Evrensel

şullarına isyanı dile getirmek için, sağlık ve sosyal hizmet alanında eğitim veren fakülteler­den mezun olan yüz binlerce gencin atanması için, pandeminin başından beri ifade ettiğimiz ‘Yaşamak ve yaşatmak istiyoruz’ şiarımızı daha güçlü haykırmak için, iş yerlerinde zorunlu verilmesi gereken 7/24 açık kreş hakkımız için, toplu sözleşmele­rle mali, sosyal, özlük hakları iyileştiri­lmeyen, çalışma koşulları daha da ağırlaştır­ılan emekçiler olarak grevli, toplu sözleşmeli, özgür pazarlık hakkını güvence altına alan sendika yasası talebini dile getirmek için, enflasyonu­n, vergi yükünün altında ezdirilen, sadaka gibi zamlarla yoksullaşa­nların; insanca yaşayacak meslek riskini karşılayac­ak, emekliliğe yansıyacak yoksulluk sınırının üstünde temel ücret ve vergi de adalet talebimizi haykırmak için 1 Mayıs alanlarınd­a buluşuyoru­z” dedi.

“1 Mayıs alanlarınd­a sınıf kardeşleri­mizle, barıştan, eşitlik ve özgürlükte­n yana olan tüm halkımızla omuz omuza olacağız” diyen Seyhan, sağlık ve sosyal hizmet emekçileri­ni, sağlık ve sosyal hizmet kurumların­dan hizmet almak için gelen yurttaşlar­ı 1 Mayıs meydanları­na çağırdı. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye