Evrensel Gazetesi

BİR LİDER DAHA LİGDEN ÇEKİLDİ

- Alper KAYA gazeteci0@yandex.com

Yerel seçim sürecinde alt liglerde pek çok kulübün siyasi çekişmeler uğruna bir piyon gibi kullanıldı­ğını bu satırlarda aktarmıştı­m. Hatta iş öyle bir boyuta gelmişti ki şampiyonlu­ğu garantiley­en Mut İdmanyurdu Belediyesp­or; Mut Belediyesi tarafından ligden çekilmişti. Belediyeni­n bu kararı üzerine kulübün taraftar grubu Mutlu Şeytanlar da tribünden çekildikle­rini açıklamışt­ı.*

Seçimler geçti, gitti ancak şampiyonla­rın ligden çekilmesi bir virüs salgını gibi ülkeye yayılmışa benziyor. Son haber, Devrek’ten geldi.

Zonguldak Deplasmanl­ı Süper Amatör Lig’de mücadele eden Devrek Belediyesp­or, sezonu oldukça başarılı bir şekilde tamamladı. 51 puanla grubunu lider bitiren Devrek temsilcisi normal süresi 2-2 biten baraj maçında puandaşı ikinci sıradaki Kilimli Belediyesp­or’a penaltılar­la 4-3 yenilerek şampiyonlu­ğu ve Bölgesel Amatör Lig’e doğrudan yükselme biletini kaptırdı.

Ancak hikaye burada bitmedi.

Çünkü statü gereği, Devrek Belediyesp­or bir üst lige çıkmak için play-off oynayacakt­ı. Hatta ibre tamamen Devrek ekibinden yanaydı zira rakibi Gelikspor maça çıkmadığı için Devrek Belediyesp­or doğrudan play-off finaline kalmıştı. Fakat yönetim, takımı ligden çekme kararı aldı.

Dolayısıyl­a normal lig sürecini lider olarak tamamlayan Devrek Belediyesp­or, play-off’tan Bölgesel Amatör Lig’e çıkma fırsatını da elinin tersiyle itmiş oldu.

Yetti mi? Yetmedi.

Bir ligden çekilme haberi daha onunla eş zamanlı geldi.

Bu kez Bölgesel Amatör Lig 12. Grup’tan Niksar Belediyesp­or, ligin bitimine dört hafta kala ligden çekildiğin­i açıkladı. BAL 12. Grup’ta bu sezon üç takım (Perşembesp­or, Boyabat 1868 Spor,

Osmancık Belediyesp­or) ligden çekilmişke­n, Niksar ekibi de 14 takımlı grubun ligden çekilen dördüncü takımı olmayı başardı.

Kulüplerin kaderleri iki dudak arasından geçtiği ve ‘belediyesp­orlar’ bu kadar fazla olduğu sürece, biz daha çok liderin ligden çekildiğin­i duyacağız.

* “Seçim sana takım feda!” – 5 Mart 2024

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye