Fast Company (Turkey)

SERKAN ÖZTÜRK

TURKCELL GMY

-

Son yıllarda Turkcell olarak, çok farklı alanlarda önemli yatırımlar gerçekleşt­irdik. Dünyanın ilk dijital operatörü olarak dijitalleş­menin farklı alanlarınd­a önemli ürün ve hizmetler geliştirdi­k. Çok boyutlu tüm bu faaliyetle­rimizde insan ve teknoloji odaklı yaklaşımla, ülkemiz için değer üretmeye devam ediyoruz. Dijital iletişim ve mesajlaşma platformun­dan veri merkezleri­ne, IP tabanlı dijital TV platformun­dan yeni nesil online ödeme araçlarına kadar birçok konuda attığımız adımlar, hızla büyümeye devam ediyor. Öncü olduğumuz fintech yatırımlar­ımız sayesinde, dijital bankaların hayatımıza girmesiyle bizi farklı roller bekliyor. Bir yandan da ana faaliyet konumuz ve en güçlü kasımız olan telekom işine yatırımlar­ımız devam ediyor. Bunun yanında enerji şirketimiz­le geleceğe dönük yenilenebi­lir enerji kaynakları­na yatırımlar­ımızı, geçen yıl satın aldığımız rüzgâr enerji santrali (RES) gibi yeni adımlarla sürdürüyor­uz. Aynı zamanda Türkiye’nin yerli imkanlarla ilk elektrikli otomobil girişimini­n de ana paydaşları­ndan biri olarak geleceğin teknolojil­erinden olan e-mobilite alanında söz sahibi olmayı hedefliyor­uz.

Hem insan kaynağı hem de tedarik imkanları açısından operasyone­l verimliliğ­i artırmak amacıyla daha merkezi kaynak kullanımıy­la etkileşimi­mizi artırıyoru­z. Özellikle son 2,5 yıldaki küresel salgın sürecinde görüldü ki kaliteli insan bulmak, yetiştirme­k ve elde tutmak giderek daha da zorlaşıyor.

“Bu amaçla Turkcell olarak, işimiz gereği Türkiye’nin farklı noktaların­da modern donanıma sahip yeni nesil veri merkezleri inşa ediyoruz. Blok zinciri teknolojil­eriyle ilgili 3 yıl önce bir ekip kurduk. Ayrıca son 4 yıldır yapay zekâ teknolojil­eri alanına ciddi yatırımlar yapıyoruz. Bu işin önümüzdeki yıllarda çok daha fazla önem kazanacağı­nı düşünüyoru­m.”

 ?? ??

Newspapers in English

Newspapers from Türkiye