Fast Company (Turkey)

SET-JETTING

-

Amerikan Expedia’ya göre kişilerin yüzde 39’u bu yılki rezervasyo­nlarını yaparken dizi ve filmlerden etkilendi. Üçte ikisi ise bunu yapmayı düşündü. Dizilerin verdiği ilhamı, sadece aile ve arkadaş tavsiyesi yüzde 2’lik bir farkla geçiyor. Bu rezervasyo­nlar Instagram’daki görsellerd­en esinlenile­rek yapılan rezervasyo­nları da çoktan geride bıraktı. Hatta bu fenomenin jetset’ten türetilen bir adı bile var: set-jetting. İşte seyahat planlarını en çok etkileyen diziler:

White Lotus (beIN Connect)

İlk sezonu Hawaii’de ultra lüks Four Seasons Resort Maui’de (geceliği 1000 dolar) çekilen HBO dizisi ikinci sezonunda izleyicisi­ni Sicilya’ya götürüyor. Yine bir Four Seasons oteli olan ikonik San Domenico Palace’ta çekilen dizi Taormina kentinin zamansız güzelliğin­e vurgu yapıyor. Hotels. com verisine göreyse dizinin ardından bu otelin aranma oranı yüzde 300 arttı.

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri (Amazon Prime)

20 yıl önceki filmleri gibi birinci sezonu yaklaşık 700 milyon dolara mal olan dizi de Yeni Zelanda’da çekiliyor. Ve ülkeye giden her 5 kişiden biri seyahat nedeninin Yüzüklerin Efendisi olduğunu söylüyor. Tongariro Ulusal Parkı (Mordor) ve Matamata kasabasını­n başı çektiği set mekanları hiking yapmak isteyenler ve doğa seyahatler­ini tercih edenlere göre.

Emily in Paris (Netflix)

Paris’e gitmeyi arzulamak için kimsenin bir diziye ihtiyacı yok tabii ama romantizmi­n başkentine yapılan rezervasyo­nlar bu yıl pandemi öncesine göre yüzde 20 artmış. Kentin en eski ve en ikonik sokakların­ı, binalarını, restoranla­rını ve hatta Fransa kırsalında­ki tarihi şatoları büyülü bir gerçeklikl­e gösteren dizi özellikle romantik bir seyahat isteyenler­in bu yıl ilk tercihi.

— CENK BİTLİS

Polisan Holding YKÜ

NEDEN BREZİLYA’YA GİTTİM? Muazzam bir doğası var. Adeta “bitmeyen”, kilometrel­erce uzayan kumsalları­nın bir tarafında yatarken, diğer tarafında okyanusu hissediyor­sunuz. Aynı zamanda tropikal ormanları da “büyüleyici” bir atmosfer yaratıyor.

 ?? ?? San Domenico Palace White Lotus
San Domenico Palace White Lotus
 ?? ?? En çok gitmek istediğim yerler arasında Tibet, doğal oluşumlu gölüyle İzlanda’daki Blue Lagoon ve Van yer alıyor.
En çok gitmek istediğim yerler arasında Tibet, doğal oluşumlu gölüyle İzlanda’daki Blue Lagoon ve Van yer alıyor.

Newspapers in English

Newspapers from Türkiye