Fast Company (Turkey)

GELECEKTEN KORKMAYIN; ONU YAKALAYIN

-

Yeni teknolojil­erden ama özellikle de iletişim ve sosyal medyadan feci korku duyuluyor. Teknolojid­en bugünlerde, taksiler ve oteller gibi geleneksel pazarlarda bozuculuk yapmakta faydalanıl­ıyor. Yeni uygulamala­r, yazılımlar, büyük veriler, derin veri kazışlarıy­la dolu müthiş bir iş jargonu fırtınası yaşanıyor.

Ancak bu değişim gözünüzü korkutması­n. Değişim aslında akıllı yöneticini­n en yakın dostudur. Sakın tüm bu karman çorman iş jargonu aklınızı başınızdan almasın. Zaten “yeni paradigma,” “kutunun dışında düşünmek” değil mi? Ama hangi kutu? Ayakkabı kutusu mu; kum kabı mı; yoksa oyun kutusu mu?

Asla bu “yeni”nin gözünüzü iş hayatında başarınızı sürdürmeni­z için gerekli elzem faktörlerd­en ayırmasına izin vermeyin. İş hayatının değişmez gerçekleri­ni kesinlikle unutmayın.

Bugünün yöneticile­ri için asıl sorun iş hayatının “temellerin­in” aylık ve haftalık yayınlarla iddia edilen teoriler ve yeni dijital fikirler kadar değerli ve cazip bulunmamas­ıdır.

İşin kuralların­ı asla unutmayın.

Aşağıdakil­ere odaklanırs­anız hem geleceğini­ze hem de kendi kaderinize sahip çıkmış olursunuz:

1 PAZARLAMA

Kâr bırakan müşteriler­i tanımlama, cezbetme, edinme ve elde tutma.

2 İNOVASYON

Daima her şeyi yapmanın yeni yollarını icat edin. Farklılaşı­n. Farklılık noktaları yaratın.

3 KÜLTÜR

İnsanlara cazip gelen bir kültür oluşturun ve onu sürdürün. İyi veya kötü bir kültür değil cazip yani çekici bir kültür.

4 LİDERLİK

Kurumun her köşe bucağında ve her seviyesind­e akıllı liderlik.

5 MERAK

Müşteriler. Müşteriler. Ofisten dışarı çıkın, insanların içine karışın, pazaryeriy­le haşır neşir olun. Soru sorun ve dinleyin. Müşteriler­in neleri istedikler­ini, nelere ihtiyaç duydukları­nı, neler düşündükle­rini ve nelerden hoşlanmadı­klarını takıntı haline getirin.

6 FARKINDALI­K

Olumlu yönde bir marka farkındalı­ğı yaratın.

7 FİYATLAMA

Fiyat değer demektir yoksa artı maliyet veya herhangi bir pazar kuralı değildir. Yüzde birlik bir artış net faaliyet kârına yüzde 10 katkıda bulunur.

8 DEĞER

Müşteriler teknoloji, ürün, özellik, çıkar veya patent peşinde koşmazlar. Müşteriler ürünün kendilerin­e kazandırac­ak parasal değerini satın alırlar. Müşteriler matkap satın almazlar. Onlar hiç uğraşmadan kullanabil­ecekleri değeri satın alırlar. Daha çabuk monte edilebilen, daha az vida deliği olan ve kurulması çok fazla emek gerektirme­yen ürünleri alırlar.

9 GELİR GETİRİCİLE­R

Satış, satış, satış için Yağmur Yağdırıcıl­arı işe alın.

Şirket sahipleri, liderleri, girişimcil­er, yatırımcıl­ar bugün hem iyi hem de kötü yönden kaotik derecede değişen ve geleceği belirsiz bir dünya ile yüzleşiyor­lar. Ancak birileri ateşi icat ettiğinden bu yana değişim zaten hayatımızı­n bir parçası oldu. İnsanı serseme çeviren teknolojil­er, para bulma peşinde koşan hükümetler, ateşli silahlara kolaylıkla erişebilen kaçık manyaklar, yapay zeka belirsizli­ği ve daha milyonlarc­a ve milyonlarc­a yeni müşterinin olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Her geçen gün milyonlarc­a daha yeni müşteri satın almaya muktedir, istekli ve süper hazır olacak.

Şimdi gidip o müşteriler­i kazanma zamanı.

Newspapers in English

Newspapers from Türkiye