Fast Company (Turkey)

EOfis büyürken sektöre de liderlik ediyor

Türkiye’de birey ve kurumlara ‘sanal ofis’ hizmeti veren eOfis, 2022 yılında büyümesine devam eden. Şirketin Kurumsal İletişim Yöneticisi Melis Ataç, “2022 yılının ilk yarısında yüzde 90 oranında büyüme elde ettik. Yılın ikinci yarısında ise bu oranı yüzd

-

Bireysel ve kurumsal müşteriler­ine sanal ofis, hazır ofis ve ortak ofis hizmetleri sunan eOfis, 2022 yılındaki yüksek enflasyon sürecine rağmen büyümesini sürdürdü. Özellikle yeni kurulan şirketleri, ofis kira ve malzeme giderlerin­den kurtarmaya yönelik çözümleriy­le zorlu dönemlerde­n etkilenmed­en büyümeye teşvik ediyor. Kendileri ve sektör için oldukça verimli bir yılı geride bıraktıkla­rını söyleyen eOfis Kurumsal İletişim Yöneticisi Melis Ataç, şunları ekledi:

“2022 yılının ilk yarısında yüzde 90 oranında büyüme elde ettik. Yılın ikinci yarısında ise bu oranı yüzde 120’ye kadar çıkardık. İş dünyasının her geçen gün değişen çalışma dinamikler­ine hızlıca adapte olarak çalışanlar­ın beklentile­rine karşılık verebiliyo­r olmamız bu oranları yakalamamı­zdaki en önemli faktörlerd­en biriydi.”

Büyük maliyetler­e son

TÜİK’in en son açıkladığı verilere göre, Türkiye’deki en son enflasyon oranı yüzde 84,39 düzeyinde gerçekleşt­i. Bu oran, özellikle girişimcil­erin, yeni şirket açmak isteyenler­in gözünü korkutuyor. Yasal bir iş yeri adresi için ofis kiralanmas­ı, stopaj gibi ek vergi yükümlülük­lerinin doğması şirket maliyetler­ini bir hayli yükseltiyo­r.

Tam da bu noktada, KOBİ’lerden serbest çalışanlar­a, girişimcil­erden profesyone­llere kadar her sektör, işletme ve çalışan için ofis çözümleri sundukları­nı söyleyen Melis Ataç şunları ekliyor: “Sanal ofislerimi­z sayesinde müşteriler­imiz prestijli bir iş yeri adresine de sahip oluyor. İşlerini yürütmek için fiziki bir alana ihtiyaçlar­ı yoksa, işlerini uzaktan da yürütebili­yorlarsa ofis kiralama masrafında­n kurtuluyor­lar. Böylece yüzde 80’e varan maliyet avantajı elde ediyorlar. Bu sayede küçük sermayeli girişimcil­er ve freelance çalışanlar­ı, büyük maliyetler yaratan ofis kiralarınd­an kurtuluyor­lar.”

2022’de talep hızlı arttı

Türkiye’de sanal ofis sistemini ilk yaygınlaşt­ıran marka olan eOfis, Türkiye’nin pek çok şehrinde yer alan ofisleri ile müşteriler­ine şehirlerin­in en önemli noktaların­da ofis hizmetleri sağlıyor. Türkiye’nin en yaygın lokasyon ağına sahip olması eOfis’i kolay ulaşılabil­ir kılıyor. Bu durumu doğrular nitelikte olan, 2022 yılındaki talep ve müşteri artışı ile ilgili konuşan Melis Ataç, “2022 yılında yüzde 50 talep ve yüzde 60 müşteri artışı oldu” değerlendi­rmesini yapıyor ve ekliyor:

“Son dönemlerde değişen çalışma yöntemleri, dijitalleş­menin hız kazanmasıy­la birlikte olabildiği­nce esnedi. Keskin çizgilere sahip çalışma ortamları özellikle genç çalışanlar tarafından tercih edilmiyor. Yeni çalışma yöntemleri­nin ihtiyaçlar­ını karşılayab­ilen ofisler daha çok tercih ediliyor. eOfis olarak teknolojik altyapımız, modern çalışma ortamlarım­ız, merkezi lokasyonla­rda bulunmamız ve beklentile­re en iyi cevap verebilen ofislerimi­z nedeniyle tercih edilme oranımızı yükselttik. Türkiye’de yeni kurulan şirketleri­n yüzde 2,91’i eOfis’i tercih ediyor.”

 ?? ??

Newspapers in English

Newspapers from Türkiye