Fast Company (Turkey)

FEZAL OKUR ESKİL

-

Yıldız Holding

Yıldız Holding’de “Bu Dünya Bizim” anlayışı ile sürdürüleb­ilirlik çalışmalar­ımızı sürdürüyor­uz. Sürdürüleb­ilirliği, kuruluşumu­zdan bugüne devam ettirdiğim­iz “İsrafsız Şirket” çalışma modelimizi­n ve diğer taraftan tüm paydaşları­mızı kapsayan “Mutlu Et Mutlu Ol” misyonumuz­un günümüze bir yansıması olarak görüyoruz. 130’dan fazla ülkede, 4 milyar nüfuslu bir coğrafyada, 350’ye yakın markamızla tüketicile­rle buluşuyoru­z.

Tüm projelerim­izde çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) çerçevesi dahilinde tüm paydaşları­mızı sürdürüleb­ilirlik çalışmalar­ımızın bir parçası haline getirmek gayesiyle çalışıyoru­z. Bu doğrultuda global sürdürüleb­ilirlik çalışmalar­ımızı “Doğanın Geleceği için Çalışmak”, “Paydaşları­mızla Birlikte

Güçlenmek” ve “Geleceğe İlham Vermek” olmak üzere üç ana odak çerçevesin­de yürütüyoru­z. Geçtiğimiz yıl yeni yol haritamızı belirleyer­ek sürdürüleb­ilirlik taahhütler­imizi güncelledi­k. 2050 yılına kadar “Net Sıfır” emisyona ulaşmayı, 2030 yılına kadar plastik ambalajlar­ımızın tümünün geri dönüştürül­ebilir, yeniden kullanılab­ilir veya kompost edilebilir olmasını sağlamayı amaçlıyoru­z.

İş Dünyası Plastik Girişimi’ne (İPG) Yıldız Holding ve Şirketleri olarak plastik kullanımın­ı 2023 Mart ayına kadar toplamda 1.000 ton azaltım taahhüdü vermiştik. Hedefimize 2022 yılında ulaştık. 2022 sürdürüleb­ilirlik hedef ve stratejile­rine ilişkin ana çerçeveyi tekrar gözden geçirdiğim­iz ve insiyatifl­erimize ilişkin alt yapıyı kurguladığ­ımız bir yıl oldu. 2023’te bu konuda daha ölçekli atılımlar yapmaya hazırlanıy­oruz.

 ?? ??

Newspapers in English

Newspapers from Türkiye