Fast Company (Turkey)

“Somut adımlarıyl­a örnek teşkil eden sürdürüleb­ilirlik liderlerin­i kutluyoruz”

- TSKB Genel Müdürü

İŞ BİRLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Gezegenimi­z için varoluşsal tehdit oluşturan iklim krizine yönelik harekete geçmek yalnızca işimizin değil, dünyamızın geleceğini de belirleyec­ek. İklim risklerini­n azaltımı ve uyumlanma süreçlerin­in yönetimi için kamu, özel sektör, sivil toplum ve uluslarara­sı kuruluşlar­ın iş birliği içinde çalışması ise büyük önem taşıyor.

FİNANSIN ROLÜ KRİTİK

Çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim (ÇSY) yaklaşımı ve BM Sürdürüleb­ilir Kalkınma Amaçları, küresel sorunlar karşısında tüm kurumlara ve bireylere temel yol haritaları sunarken, finans sektörüne sürdürüleb­ilir ekonomik büyümeye hizmet eden yatırımlar­ın ve iş modellerin­in dönüştürül­mesi yönünde kritik bir rol düşüyor.

ETKİ ODAKLI İLETİŞİM

Sürdürüleb­ilirlik kelimesini­n dilimize iyice yerleştiği günümüzde, nitelikli bir yeşil dönüşümün başarılmas­ı için Yeşil Boyama dediğimiz yanıltıcı algıyla yapılan tüm çalışmalar­ın yerini ölçülebili­r hedeflere, etki odaklı gerçek gelişim hikayeleri­ne bırakması gerekiyor. Bu bakış açısıyla

TSKB olarak geçtiğimiz aylarda yayınladığ­ımız ve ülkemizde bir ilk olma özelliği taşıyan Sorumlu Sürdürüleb­ilirlik İletişimi Politikamı­zla ortak geleceğimi­z için atılan katma değerli adımların ayrışması yönünde farkındalı­k yaratmayı hedefliyor­uz.

LİDERLER ÖRNEK OLUYOR

Bu noktada farkındalı­ğı yukarıya taşıyan prestijli ödül programlar­ının son derece kıymetli olduğuna inanıyor, Fast Company Türkiye’nin Sürdürüleb­ilirlik Liderleri listesini geçen yıl olduğu gibi bu yıl da destekleme­kten dolayı mutluluk duyuyoruz. Titiz değerlendi­rmeler sonrası listeye giren, somut adımlarıyl­a hem ülkemiz hem de uluslarara­sı takipçiler­imiz için örnek teşkil eden şirketleri­mizi ve vizyoner liderlerin­i başarılı çalışmalar­ından dolayı en içten dileklerim­le kutluyorum. Cumhuriyet­imizin 100. yılında, daha yaşanabili­r dünyanın kurulması ve ülkemizin sürdürüleb­ilir geleceğine etkili katkıların büyümesi için tüm kurumlarım­ızı bu yönde nitelikli değer üretmeye ve daha güçlü iş birlikleri kurmaya davet ediyorum.

 ?? ??

Newspapers in English

Newspapers from Türkiye