Fortune (Turkey)

MEDICANA GRUP, EĞİTİMDE YENİLİKÇİL­İK PEŞİNDE

MBA okulları ile eğitim sektörüne giren Medicana Grup, Fenerbahçe Kulübü ile yaptığı işbirliği ile Fenerbahçe Üniversite­si’ni açarak eğitim alanına iddialı bir giriş yapıyor. Şule Laleli

-

MEDICANA SAĞLIK GRUBU, toplam 13 hastanesiy­le İstanbul, Ankara, Bursa, Konya, Sivas ve Samsun olmak üzere Türkiye’nin altı farklı ilinde 6000’i aşkın çalışanıyl­a hizmet veriyor. Yakın zamanda tamamlanma­sı hedeflenen dört yeni hastane projesi üzerinde çalışılıyo­r. Yeni hastaneler­in üçü İstanbul’da, diğeri ise İzmir’de açılacak.

Medicana Sağlık Grubu sağlık alanında 30 yılı aşkın bir deneyime sahip. Ancak bu yıl hayata geçireceği eğitim projesiyle üniversite eğitimini farklı bir amaca ve platforma taşımaya odaklı. Medicana Grubu olarak eğitim alanında yenilikçi yapı oluşturmak istedikler­ine değinen Medicana Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Fenerbahçe Üniversite­si Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Hüseyin Bozkurt, anaokulu ile başlayıp lise bitimine kadar devam edecek kolejler açmayı ve Türkiye’nin geneline hizmet vermeyi hedefledik­lerini söylüyor ve ekliyor: “Fenerbahçe Üniversite­si projemizle ‘Dijital neslin yenilikçi üniversite­si’ misyonu ile eğitimöğre­tim hayatını başlatacağ­ız. Yeni dünya düzenini şekillendi­ren, dijital dönüşümü yöneten geleceğin küresel liderlerin­in yetişeceği bir üniversite olma iddiamız var. Eğitim-öğretim sürecimizd­eki yenilikçi yaklaşımla­rla birlikte dijital teknolojik alt yapı ve sosyal ekosistem ile birlikte mesleki formasyonu yüksek ve entelektüe­l derinliği olan dünya vatandaşla­rının yetiştirme­k istiyoruz” diyor. İstanbul Beylikdüzü ve Ankara Eryaman kampüsleri ardından Medicana Eğitim Grubu, MBA okullarını­n 3. kampüsü Göztepe Libadiye’de MBA Çamlıca adıyla 2019-2020 eğitim öğretim döneminde hizmete başlıyor. Çamlıca Kampüsü’nde öğrenciler anaokulund­an itibaren ingilizce eğitim almaya başlayacak­lar.

MBA Çamlıca Kampüsü lise bölümünde Anadolu ve Fen liselerine İngilizce hazırlık sınıfı da bulunacak.

Bu yıl, aynı zamanda Türkiye’nin en güçlü sivil toplum kuruluşlar­ından biri olan Fenerbahçe Kulübü ile iş birliğine gittikleri­ne de değinen Bozkurt sözlerini şöyle sürdürüyor: “Medicana Eğitim Grubu şemsiyesi altında Fenerbahçe Üniversite­si’ni hayata geçiriyor, eğitim alanındaki hedeflerim­izi üniversite ile taçlandırı­yoruz. Üniversite bizim sevdamız. Yıllardır bunu düşünüyoru­z. Ve en sonunda Fenerbahçe Üniversite­si›nin bir grupla işbirliğin­e hazır olduğunu öğrendik. Sayın Ali Koç’tan randevu aldık ve gittik. Dedik ki; ‘Ali Bey, siz bu işe devam etmek istiyorsan­ız, bu işin bütün yükünü biz almaya hazırız.”

Bu yıl Fenerbahçe Üniversite­si›nde beş fakülte ve bu fakülteler­e bağlı 12 program var. İktisadi ve İdari bilimler fakültesi, İletişim fakültesi, Mühendisli­k ve Mimarlık Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi var... 12 bölümde programlar devam ediyor.

Üniversite yüksek burs oranlarıyl­a Türkiye’nin en çok burs veren üniversite­leri arasında yer alacak. Bu sene 660 kontenjanl­a başlıyor.

 ??  ?? Medicana Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Fenerbahçe
Üniversite­si Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Hüseyin
Bozkurt
Medicana Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Fenerbahçe Üniversite­si Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Hüseyin Bozkurt

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye