Fortune (Turkey)

YATIRIMLAR­ININ HIZINI KESMİYOR

- Begüm Nur Alkış

“Doymadan kalkmak yasak” mottosuyla beş şubesinde ayda 15 bini aşkın misafirine kahvaltı servisi veren Çeşme Bazlama Kahvaltı, 2019’un ilk altı aylık döneminde 2 milyon TL’ye yakın yatırım yaparak, bünyesine iki yeni şube ekledi. Sırada İstanbul’un Anadolu Yakası, Türkiye’nin farklı şehirleri ve yurtdışına açılma planları var.

SAATLERCE AYNI MASADA sıkılmadan vakit geçireceği­niz kahvaltı sofraları, günün her saatine eşlik eden malzemeler­i ile “zamansız öğün” tanımına çok uygun. “Doymadan kalkmak yasak” mottosuyla günden güne popülerliğ­ini ve şube sayısını artıran Çeşme Bazlama Kahvaltı markası da uzun vakit geçireceği­niz kahvaltı sofraların­ın önemli adreslerin­den biri. 1992 yılında öğretmen çift Nurten-Yaşar Ahmet Tuncer’in Çeşme’de temellerin­i attıkları girişim, kızları Sinem Tuncer’in de ekibe dahil olmasıyla bugün beş şube, 150’nin üzerinde çalışan ve ayda 15 bini aşkın misafir ile büyümeye devam ediyor.

2019’un ilk altı aylık döneminde yaklaşık 2 milyon TL’lik yatırım yapan marka, Türkiye’de şube sayısını artırmanın yanı sıra 2020 yılında yurtdışına açılmayı planlıyor. Çeşme Bazlama Kahvaltı ile ilgili en büyük hedeflerin­in yurtdışına açılmak olduğunu söyleyen markanın sahibi ve yöneticisi Sinem Tuncer, konuyla ilgili altyapı çalışmalar­ının ise devam ettiğini belirtiyor. Tuncer, “İki yeni şube yatırımımı­zla da birlikte 2019, bizim için güçlendiği­miz bir yıl oldu, olmaya da devam edecek” diyor.

Çeşme’de butik otellerind­eki kahvaltı hizmetiyle markalaşma serüvenine başlayan Çeşme Bazlama Kahvaltı'nın, zamanla Yaşar Bey’in Aydın Atburgazı Köyü’nün en iyi bazlamasın­ı yapan annesi ile Nurten Hanım’ın özel reçeteleri, sunumları ve 37 farklı reçeli kulaktan kulağa yayılıp, tavsiye ediliyor. Eğitim ve iş hayatının bir bölümü Amerika’da geçen evin iki kızından biri olan Sinem

Tuncer ise ekibe 2013 yılında katılıyor. İş hayatına ilk olarak Amerika’da Prudential Inc.’de atılan Tuncer, bir süre kendi kariyer çizgisinde yoluna devam ediyor. Ardından ailesinin teklifi üzerine kurumsal hayatına nokta koyuyor ve girişimcil­ik alanında yeni bir sayfa açıyor.

Tuncer, anne ve babasının birlikte çalışma teklifini kabul etmeden önce sevilen kahvaltı servisine yatırım yapılmasın­ı şart koşuyor. Bu sayede Çeşme Bazlama Kahvaltı’nın şubeleşme yolculuğun­daki ilk adımları atılıyor. Dünyayı gezmeye ve yeni kültürler tanımaya önem veren Tuncer, gezilerind­e özellikle gastronomi alanında yeni ve farklı uygulamala­rı da keşfetmeye odaklanıyo­r. Süreç içerisinde Tuncer, yalnızca yaz aylarında değil tüm seneye yayılan bir servis sunmak üzere kolları sıvıyor ve rotayı İstanbul’a çeviriyor. Daha önce bir benzerine New York’taki bir mekanda rastladığı “paylaşımlı mekan” iş modelini İstanbul-Karaköy’deki arkadaşını­n mekanında uygulamaya başlıyor.

Geceleri meyhane olarak hizmet veren mekan hafta sonu sabahları ise Çeşme rüzgarları­nın estiği kahvaltı konseptine dönüşüyor. Tiyatro sahnelerin­in dekor değişimler­ini aratmayan bu iş modeli ile Nurten Tuncer, gerekli malzemeler­in hepsini bir gün öncesinden hazırlayıp, otobüsle İzmir’den İstanbul’a getirerek, burada küçük bir Çeşme yaratılıyo­r. Zamanla İstanbul ayağına ilginin artması üzerine kadro genişletme çalışmalar­ı başlatılıy­or. İSMEK ve semt pazarları gibi noktaları dolaşan Sinem Tuncer, ekiplerine katılmak isteyecek ve gözleme yapmayı bilen ev hanımların­a ulaşmaya çalışıyor. Çabalar kısa sürede sonuç veriyor ve ekip genişlemey­e başlıyor.

Zamanla Karaköy’e sığamayan Çeşme Bazlama Kahvaltı da kendilerin­e ait bir mekan arayışına gidiliyor. Nişantaşı ise yeni mekan arayışında­ki ilk durak oluyor. İstanbul ayağında kendilerin­e ait mekanı 2016 yılında Nişantaşı’nda açan marka, bölgedeki şube yatırımlar­ının hızını kesmiyor ve 2018 Eylül’de ikinci ve 2019 Ocak’da da üçüncü şubelerini yine aynı bölgede açıyor. En yeni olarak markayla ilgili 2019 yılı Haziran ayında Alaçatı’da bir şube yatırımı daha yapılıyor. Marka bu sayede Çeşme Ayayorgi ve Alaçatı Port’ta sezonluk açık bulunan iki mekanın yanı sıra Nişantaşı’nda 12 ay açık üç şubesiyle hizmet vermeye devam ediyor.

Çeşme Bazlama Kahvaltı, kahvaltı sofraların­ı Anadolu’nun dört bir yanındaki yerel tedarikçil­erinden özenle seçilen lezzetlerl­e süslüyor. Tereyağı Trabzon’dan, zeytinyağı Aydın Yuvaca Köyü’nden, bal Aydın Söke’den geliyor. Her sofrada mutlaka çiçek bulunuyor. Acuka, menemen, üç peynirli patlıcan, sarma ve daha pek çok lezzet Nurten Tuncer’in kendi özel reçeteleri­nden. Çeşme Bazlama Kahvaltı’da yer alan 37 farklı çeşit reçellerde­n bazıları ise şöyle: incir, muz, karamelli elma, erik, gül, damla sakızlı limon, domates, ıtırlı limon, portakallı havuç, salatalık, çilekli elma, kivi…

 ??  ??
 ??  ?? Çeşme Bazlama Kahvaltı sahibi ve yöneticisi Sinem Tuncer
Çeşme Bazlama Kahvaltı sahibi ve yöneticisi Sinem Tuncer
 ??  ?? Çeşme Bazlama Kahvaltı'da karamelli elma, portakallı havuç, ıtırlı limon, kivi ve benzeri 37 çeşit reçel yer alıyor.
Çeşme Bazlama Kahvaltı'da karamelli elma, portakallı havuç, ıtırlı limon, kivi ve benzeri 37 çeşit reçel yer alıyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye