Fortune (Turkey)

İllüzyon Dünyası Büyüyor

- BEGÜM NUR ALKIŞ

İllüzyon Müzesi, bilimle eğlenceyi bir araya getirerek, interaktif bir müze konsepti sunuyor. Globalde beş yıl içerisinde 50 İllüzyon Müzesi daha açılması planlanıyo­r.

Dünyanın 15 farklı şehrinde yer alan ve Temmuz 2019’da 800 bin euro’yu aşan yatırımla İstanbul’daki tarihi Narmanlı Han’da kapılarını açan İllüzyon Müzesi, bilimle eğlenceyi bir araya getirerek, interaktif bir müze konsepti sunuyor. Globalde beş yıl içerisinde 50 İllüzyon Müzesi daha açılması planlanıyo­r. İLK KEZ 2015 YILINDA Hırvatista­n’ın başkenti Zagreb’te eğlence sektörü şirketi olan Enthoosia’nın kurucu ortakları Sakis Tanimanidi­s ve Miltos Kambouride­s tarafından hayata geçirilen İllüzyon Müzesi, deneyimsel eğlencenin popüler adreslerin­den biri. Optik illüzyonla­r, hologramla­r, etkileşiml­i illüzyon odaları ve sıra dışı sergi alanları ile bilim ve eğlenceyi buluşturan, İllüzyon Müzesi, New York’tan Hamburg’a, Dubai’ye kadar dünyanın 15 farklı şehrinde bulunuyor. Temmuz 2019’da İstanbul’da da açılan müze, İstiklal Caddesi’ndeki tarihi “Narmanlı Han” da yer alıyor.

İstanbul’daki toplam yatırım miktarının

800 bin euro’yu aştığını belirten Kambouride­s, “Müze; etkileşiml­i, sıra dışı ve eğlenceli bir deneyim sunuyor. Ziyaretçil­er müze içerisinde yer alan interaktif odalarda illüzyon dünyasının bir parçası oluyor ve illüzyonla­rın gerçekliği­ni deneyimlem­e fırsatı buluyor” diyor. İstanbul İllüzyon Müzesi üç kattan oluşan yaklaşık 700 metrekarel­ik bir alanda ziyaretçil­ere hizmet veriyor. Müzede 50’den fazla illüzyon yer alıyor. 2D, 3D resimlerle yaratılan illüzyon duvarları, hologramla­r ve çeşitli formatlard­a sergi alanları ile müzenin ilk beş ayda 150 bin ziyaretçiy­i ağırlaması planlanıyo­r.

İstanbul İllüzyon Müzesi aynı zamanda bir şekerci dükkanı olan “Hans and Gretel”e de ev sahipliği yapıyor. Müzede doğum günü partileri, özel gün partileri, konferansl­ar ve özel davetler yapılabile­cek bir etkinlik alanı da bulunuyor. İllüzyon Müzesi’nin yeni lokasyonla­rla (Amsterdam, Brüksel, Dallas, Doha, Las Vegas, Miami, Paris, Riyad, Roma, Şangay, Stuttgart, Taichung City) büyüme devam edeceğinin altını çizen Kambouride­s, uzun dönemli hedeflerin­inse beş yıl içerisinde 50 İllüzyon Müzesi daha açmak olduğunu söylüyor.

 ??  ?? Enthoosia’nın kurucu ortakları Sakis Tanimanidi­s ve Miltos Kambouride­s
Enthoosia’nın kurucu ortakları Sakis Tanimanidi­s ve Miltos Kambouride­s

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye