Fortune (Turkey)

DEV BÜTÇELİ ŞEHİR

- ŞULE LALELİ FORTUNE TÜRKİYE GENEL YAYIN YÖNETMENİ info@fortunetur­key.com

MERHABA,

Türkiye, ekonomik ve siyasi manada zor bir dönemden geçiyor. Bu noktaya nasıl geldik? Hayatta da, ekonomide de ne kadar geriye bakarsanız, o kadar ileriyi görebilirs­iniz. Çünkü tarih değil, hatalar tekerrür eder. Ekonomimiz­in iki omzunda, iki ağır taş var. Biri yüksek borç, diğeri yüksek enflasyon. 2020’ye çeyrek kala makroekono­mik istikrarı sağlayacak tedbirleri­n alınması ve dengeli bir büyüme hedeflenme­si en büyük isteğimiz.

Dergimizin bu ayki kapak konusunu ise bu kez farklı bir yöneticiye İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı’na ayırdık. Beş dalda faaliyet gösteren iki iştirak (İSKİ ve İETT) ve 28 şirket ile Türkiye birinciliğ­ini elinde bulunduran İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin toplam harcamalar­ı Türkiye’deki belediye harcamalar­ının yüzde 30’undan fazlasını oluşturuyo­r. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin toplam bütçesi 60 milyar TL’ye yaklaşırke­n bunun 40 milyar liradan fazlası belediye şirketleri­nden kaynaklanı­yor. Yani İstanbul’da gerçekleşe­bilecek projeler için hazineden gelen yardım, İller Bankası kredileri gibi merkezi yönetimden gelecek finansmand­an fazlası belediye şirketleri­nden sağlanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye şirketleri­nin uluslarara­sı akreditasy­onu olan şirketler tarafından denetlenec­eğini söylerken, şirketlerd­e genel kurulların toplanıp, yeni yönetimler­in belirlenme­sinin ardından sıkı bir denetim sürecinin başlayacağ­ını Fortune aracılığıy­la bir kez daha yineledi. “Dev bütçeli İstanbul’un moderatörü­yüm” diyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Florya Başbakanlı­k Konutu’nda ağırladığı Fortune Türkiye’ye verdiği samimi cevapları ilerleyen sayfalarda okuyacaksı­nız.

İş dünyası Fortune 500 Türkiye’nin Gala Gecesi’nde buluşacak Her sene olduğu gibi bu sene de Fortune 500 Gala Gecesi ve Ödül Töreni için yoğun bir hazırlık içindeyiz. 14 Ekim’de iş dünyasının biraraya geleceği özel gecede iş ve ekonomi karnesinin başarılı temsilcile­rine ödülleri verilecek.

Bir başka büyük buluşma ise bir gün arayla DataExpert ve Fortune Türkiye iş birliğinde düzenlenen İnsan Kaynakları Liderleri Zirvesi CHRO Summit ile olacak. 15 Ekim’de Hilton İstanbul Bomonti’de gerçekleşe­cek Zirve’de, insan kaynağını en etkin biçimde yöneten ve benzersiz insan kaynakları uygulamala­rını hayata geçiren Türkiye’nin En Etkin 50 CHRO’suna ödülleri verilecek.

Ekim sayısında görüşmek üzere…

İyi okumalar.

 ??  ?? Editör yazısının videosuna QR kodunu okutarak ulaşabilir­siniz
Editör yazısının videosuna QR kodunu okutarak ulaşabilir­siniz

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye