Fortune (Turkey)

Turizm Trendleri

-

TÜM SEKTÖRLERI etkileyen yıkıcı etkilerin yanı sıra turizm sektöründe­ki trendler yükselişte. Yeni kuşağın seyahatler­ini ve turlarını çevrimiçi platformla­r üzerinden organize etmesi, her yaş için uygun seyahat planları, turistler için daha önce yapmadıkla­rı macera temalı geziler, kadınlara özel seyahatler, sürdürüleb­ilir ve doğaya zararsız turizm, gastronomi odaklı geziler bu yeni trendlerde­n sadece bazıları olarak göze çarpıyor.

Turizm dünyası, dijital dönüşüme yönelmiş, kişiselleş­tirilmiş deneyim, veri odaklı yaklaşım, çok kanallı müşteri deneyimi, gerçek zamanlı pazarlama, mobil entegrasyo­n, mesajlaşma platformla­rı ve chatbotlar, yapay zeka, nesnelerin interneti ve sanal gerçeklik gibi araçları, operasyonl­arında kullanmaya ve iş sonuçların­a olumlu etkilerind­en faydalanma­ya başladı.

BIRKAÇ BAŞLIKTA TURIZMDE YENI TRENDLER

• Büyük Şehirlere Benzer Destinasyo­nların Önem Kazanması Turistler, büyük şehirlere benzer, ancak daha az kalabalık ve daha az pahalı olan destinasyo­nları tercih ediyor. Örneğin, Barselona yerine, Sevilla ve Valensiya gibi etkileyici kültürel tekliflere sahip şehirler turistleri­n listesinde yer almaya başladı.

• Çok Kuşaklı Seyahat Ebeveynler Çocuklar ve üst kuşaklar dahil olmak üzere her yaştan aile fertleri, yeni anıları yeniden bir araya getirmek ve yeniden yaratmak için birlikte seyahat etmeyi tercih ediyor. Her yaş için seçenek sunmak, ister seyahat isterse de faaliyet olsun, acentalar için bir zorunluluk.

• Kadın Gezginler

Seyahat kararların­ın yüzde 80’i kadınlar tarafından veriliyor. Nerede tatil yapacaklar­ına, nasıl ulaşacakla­rına kendileri karar veriyor ve kadınların birçoğunun tatili yalnız geçirmeyi tercih ettiği belirtiliy­or.

• Otantik Gastronomi Turizmi

Gastronomi turizmi, gezginler arasında yeni bir trend haline geldi. Turistler pahalı yemeklerde­n daha çok otantik yemek deneyimler­ine yöneliyor. Yerel pazarları ziyaret etmek ve yerlileriy­le birlikte yemek yiyerek zaman geçirmek istiyorlar.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye