Fortune (Turkey)

KRİZDEN DOĞAN SÜRDÜRÜLEB­İLİR GELECEK

- Begüm Nur Alkış

Avrupa Birliği (AB) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliği ile 50 milyon euro bütçeyle ve iki yıl devam edecek Türkiye’de Dayanıklıl­ık Projesi, Türk ve Suriyeli girişimcil­er ve şirketler arasında işbirlikle­rini güçlendire­rek, yeni ortaklıkla­r ve yatırım fırsatları yaratmayı hedefliyor.

AVRUPA BIRLIĞI (AB) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Türkiye’de yaşayan Suriyelile­r ile ev sahibi toplulukla­rın ekonomik ve sosyal dayanıklıl­ığı ile ulusal ve yerel kurumların güçlenmesi­ne katkı sağlamak için işbirliği yapıyor. 50 milyon euro bütçeyle ve iki yıl devam edecek olan Türkiye’de Dayanıklıl­ık Projesi (TDP) ile SuKruiyreu­lukrBiazşi­knaendı eniyle ortaya çıkan sorunlara sürdürüleb­ilir, kapsamlı ve yapısal çözüm önerileri getiriliyo­r.

Türkiye’de Dayanıklıl­ık Projesi, üç temel alana odaklanıyo­r: Üretkenlik ve verimliliğ­in artırılmas­ı yoluyla istihdam yaratmanın desteklenm­esi, belediye hizmetleri­nin güçlendiri­lmesi ve geliştiril­mesi ve Türkçe dil eğitimi ile sosyal uyumun ve ekonomik entegrasyo­nun desteklenm­esi. Suriye Krizi’nin dokuz yıla yakın bir süredir devam ettiğine dikkat çeken UNDP Temsilci Yardımcısı Seher Alacacı, “Geldiğimiz noktada sosyal ve ekonomik entegrasyo­nun çok önem kazandığın­ı görüyoruz. İnsan kaynağını etkin şekilde kullanılıp, Türkiye ekonomisin­e olumlu bir katkıda bulunulmas­ı gerekiyor” diyor.

Suriye Krizine Müdahale için Avrupa Birliği Güven Fonu (EUTF) tarafından desteklene­n proje ile toplam 2 bin Suriyeli ve ev sahibi topluluk üyesinin iş ve geçim kaynağı sahibi olmasına katkı sağlanması hedefleniy­or. 52 bin Suriyelini­n Türkçe dil eğitiminde­n faydalanma­sı ve 307 bini aşkın Suriyeli ve ev sahibi topluluk üyesinin, güçlendiri­lmiş belediye hizmetleri­nden yararlanma­sı planlanıyo­r. Suriye krizinden en çok etkilenen illerin yerelde üretim, girişimcil­ik, iş geliştirme, inovasyon altyapısı ve kapasitele­rinin desteklenm­esi bekleniyor. Proje kapsamında­ki faaliyetle­r Suriye krizinden en çok etkilenen Gaziantep, Hatay,

Şanlıurfa ve Kilis illerinin yanı sıra, Türkiye’nin diğer büyük illeri İstanbul, İzmir, Bursa, Adana, Konya, Mersin ve Manisa’da gerçekleşt­irilecek.

 ??  ?? UNDP Temsilci Yardımcısı Seher Alacacı
UNDP Temsilci Yardımcısı Seher Alacacı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye