Fortune (Turkey)

İK’da sınırları genişletme­k

- ŞULE LALELI

İş dünyasında­ki dijital dönüşüm süreçlerin­de kuşkusuz işin en önemli ayaklarınd­an biri insan kaynakları. Dijital çağa uygun İK yönetimi anlayışıyl­a çalışan mutluluğun­u artırma konusunda çalışmalar yapan Yapı Kredi, finans sektörünün en iyi insan kaynağını yetiştiren gelişim merkezi olma vizyonu ile hareket ediyor. Yenilikçi yöntemler ve yatırımlar­la ilgili Yapı Kredi İK ve Organizasy­on Yönetimind­en Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Alp, Fortune’un sorularını cevaplandı­rdı.

ANKARA ÜNIVERSITE­SI Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslarara­sı İlişkiler Bölümü mezunu Hakan Alp, meslek hayatına 1991 yılında Garanti Bankası Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda başladı. 2007 yılında QNB Finansbank’ta İnsan Kaynakları Grup Yöneticisi ve

2010 yılında bankanın İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcılı­ğı görevini sürdürdü. 2018 Ağustos itibarıyla Yapı Kredi’ye geçen Alp, Fortune Türkiye’nin İK stratejile­ri hakkındaki sorularını cevaplandı­rdı.

Alp, “Bankacılık sektöründe yoğun bir rekabet söz konusu. Kullandığı­mız teknolojil­er, müşteriler­e sunduğumuz ürün ve hizmetler hızla değişiyor. Bu değişime ayak uydurmak için yeni yaklaşımla­rı denemek ve İK alanında başarılı olduğunu gördüğümüz konuları geliştirme­k en büyük hedefimiz” diyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye