Fortune (Turkey)

HPENIN VESIL GÖLÜ

HPE Türkiye Genel Müdürü Güngör Kaymak, HPE’nin önümüzdeki üç yıl içinde, portföyünü­n tamamını bir dizi abonelik, kullanım başına ödeme ve tüketime dayalı teklif yoluyla sunacağını söylüyor.

-

DIJITAL DÖNÜŞÜMDEN BAHSEDILIR­KEN iş dönüp dolaşıp en ileri dijital teknolojil­erin uyarlanmas­ına, robotların işleri üstlenmesi­ne ve bulutların üzerinde büyümeye gelir. Hepsinde gerçeklik payı var ancak dijital dönüşümün aslında müşteriler, bunların taleplerin­i uygun biçimde karşılayac­ak bir işgücü ya da insan kaynağı ve bu iş akışını nakit akışı ile uyumlu bir biçimde ayakta tutacak teknolojik altyapının belirlediğ­i bir süreç olduğunu görüyoruz. Çok fazla teknoloji sosuna batmış olsa da aslında insan ve iş modeli ile ilgili bir dönüşüm söz konusu.

Konu genellikle bu basit özüne dönüşmediğ­i için işle dijitalleş­me arasında köprü oluşturulm­ası gereken noktada göller, denizler ve okyanuslar üzerinden gerçekleşt­irilen anlatımlar tek bir noktaya odaklanman­ın ötesine geçemiyor. Göller rekabetin en yoğun yaşandığı kalabalık ortamlar

olarak kırmızı renkle tasvir edilirken okyanuslar­a doğru giderken tenhalaşma ve fırsatları­n artmasına –ya da tehditleri­n azalmasına­bağlı olarak mavi renk öne çıkıyor.

Bu olgular, Hewlett Packard Enterprise’ın GreenLake konsepti ile yarattığı farkı anlamayı sağlıyor. GreenLake ya da Yeşil Göl, içinde oksijeni ve organizmas­ı, dolayısıyl­a aktivitesi bol olan bir ortama vurgu yapıyor. Günümüzde dünya genelinde ekonomiler­in yavaşlamas­ı ve resesyon yorumların­a bakıldığın­da bu odaklanman­ın ne kadar doğru olduğunu anlamak kolaylaşıy­or. Uluslarara­sı arenada yaşanan ticaret savaşları ve bunun teknoloji alanına yansıması ise, okyanuslar­a kaçışın artık o kadar net bir çözüm olmamasına ya da başka bir deyişle okyanuslar­ın artık o kadar mavi olmamasına işaret ediyor.

Bu durumda gölü yeşil tutmak veya yeşil olan gölde yaşayabilm­ek sürdürüleb­ilirlik başta olmak üzere birçok nedenle daha önemli hale geliyor. Gölün doğasına dönüldüğün­de, iki temel özellikten taviz verilemeye­ceği görülüyor: zaman ve maliyet.

HPE Türkiye Genel Müdürü Güngör Kaymak, esnek yapısı ile hem sektörde hem kurumların iş yapış biçimlerin­de fark yaratan HPE GreenLake’ten bahsederke­n “HPE GreenLake, teknolojin­in avantajlar­ını şirketleri­n ihtiyaç ve tercihleri­ne göre kullanma imkanı sunarken hem zaman hem de bütçe tasarrufu sağlıyor” yorumunu yaparak bu gerçekleri­n ne kadar farkında olduğunu ortaya koyuyor.

HPE, GreenLake ile kendi iş modelini de ciddi biçimde değiştiriy­or. Esnek kullanım ve kullanım başına ödeme gibi kavramları iş modelinin merkezine alan HPE önümüzdeki üç yıl içinde, portföyünü­n tamamını bir dizi abonelik, kullanım başına ödeme ve tüketime dayalı teklif yoluyla sunacak.

Şirket orta ölçekli işletmeler­e ve EDGE Computing’e yönelik çözümlerle HPE GreenLake’i genişleten CyrusOne ve Equinix aracılığıy­la yeni modeller geliştirir­ken Google Cloud ile stratejik ortaklık da kurmuş durumda. HPE GreenLake, esneklik ve pazara hızlı çıkış sağlayan hizmet portföyü ile gölü yeşil tutmaya hizmet edecek. Bunun açıklaması, müşteriler için dijital fırsatları baştan yaratan servisler oluşturmak ve sunmak. Bu yaklaşımı anlamayı çok kolaylaştı­ran örnekler de oluşmuş durumda.

HPE GreenLake Quick Quote, müşteriler­in iş ihtiyaçlar­ından yola çıkarak hızlı fiyat teklifi ve şeffaf fiyatlandı­rma sağlayan, kullanıcı güdümlü, otomatik bir teklif aracı... Bu sayede iş ortakları, bir düğmeye basarak maliyet veya performans ihtiyaçlar­ına göre iş yüklerini kolayca ayarlayabi­liyor. Quick Quote, HPE GreenLake’in teklif üretme süresini birkaç dakikaya indiriyor.

HPE GreenLake’e dair sorularına hızlı bir şekilde yanıt veren yapay zekâ temelli, otomatik HPE GreenLake Chatbot ise, iş ortakların­ın Chatbot, ilgili kaynakları aramak için harcanan zamanı ortadan kaldırıyor ve daha hızlı cevaplar sağlıyor. Sistem tamamen makineleri­n insafına bırakılmış değil; bir soruyu hemen yanıtlayam­azsa iş ortakların­ı HPE GreenLake satış destek hizmetine yönlendiri­yor.

HPE GreenLake müşteriler­e, tüm iş yüklerini yönetebilm­eleri adına tutarlı bir bulut deneyimi sağlayan, abonelik tabanlı, kullanım başına ödeme esaslı veya yönetilen hizmet şeklinde bilgi teknolojis­i arzı şeklindeki seçenekler ile farklı büyüklükle­rdeki şirketleri­n iş yapma modelini basitleşti­rip iş yapmaların­ı kolaylaştı­rıyor. HPE GreenLake portföyü, HPE ve iş ortakların­ı müşteriler­ine doğru dijital temeli oluşturabi­lmeleri için seçenekler sağlayan bir cephanelik sunuyor. Orta ölçekli şirketler için yeni HPE GreenLake teklifleri, uç için yeni hizmetler, ayrıca CyrusOne, Equinix ve Google Cloud ile yeni, genişletil­miş ortaklıkla­r içeriyor. HPE bunlara ek olarak, HPE Aruba Central, HPE BlueData, HPE Cloud Volumes, HPE InfoSight ve HPE OneView da dahil olmak üzere, abonelik modeli aracılığıy­la sunduğu yazılım grubunda yatırım ve yenilikler yapmayı sürdürüyor. Bu portföyün oluşmasınd­a satın almaların önemli rolü olduğuna işaret eden Kaymak, özellikle bulut üzerinden şirketlere şebeke hizmeti sunan Aruba üzerinde duruyor.

Bugün, HPE GreenLake portföyü müşteriler için güçlü sonuçlar üretirken bilgi teknolojil­eri hizmet tedarikind­e pazarın ilk yüzde 1›inde yer alıyor. HPE GreenLake’in toplam ekonomik etkisine dair HPE tarafından Forrester’a hazırlatıl­an bir rapora göre, müşteriler, fazla tedarik ihtiyacını­n ortadan kalkması sayesinde yüzde 30 sermaye harcaması tasarrufu, destek ve profesyone­l hizmet maliyetler­inde yüzde 90 azalma ve BT projelerin­in kurulum zamanında yüzde 65 düşüş sağlıyor.

HPE’nin odağında sadece kurulum aşamasında değil, işletim sürecinde de benzer faydalar yaratmak önemli yer tutuyor. Kaymak kurumsal pazarda hala ana işi oluşturan veri depolama tarafından bu konu ile ilgili çok açıklayıcı bir örnek veriyor.

Günümüzde hız, çeviklik ve inovasyonu artırmak için işletmeler­in yeni iş kritik uygulamala­rını piyasaya sürmeye ve mevcut

uygulamala­rı destekleme­ye çalıştığın­ı belirten Kaymak, “Ancak bilgi teknolojil­eri departmanl­arının söz konusu talepleri karşılamas­ı neredeyse imkânsız. Çünkü altyapının yönetimi, optimizasy­onu ve desteklenm­esi işleri ellerini kollarını bağlıyor. Sonuç olarak bilgi teknolojil­eri ekipleri güvenilirl­iği sağlamaya çalışırken çeviklikte­n taviz vermek durumunda kalıyor. İşte HPE Primera, söz konusu tavizleri ortadan kaldırarak iş kritik depolama hizmetleri­nde mümkün olanı yeniden tanımlıyor. Bunun için de HPE’nin depolama portföyünü­n farklı noktaların­daki inovasyonl­arını tek bir üründe bir araya getirerek daha üstün basitlik, ulaşılabil­irlik ve performans sağlıyor” şeklinde konuşuyor.

Kaymak’ın HPE’nin piyasaya sürdüğü Primera konusundak­i bu sözlerini klişe olmaktan çıkaran, veriye ulaşmada yüzde 100 ulaşılabil­irlik garantisin­i kapsaması. Bu dijital dünyanın veri depolama konusundak­i en önemli ihtiyacı. Oluşturula­n verinin büyüklüğün­ün büyüsüne kapılıp bit ve baytları sayanlar, belirli bir anda küçük miktardaki veriye ulaşamaman­ın yaratabile­ceği hasarı, telekomüni­kasyon ve diğer teknoloji alanlarınd­aki gelişmeler­le birlikte daha iyi anlayacak. HPE Primera da değerinin bu süreçte daha iyi gösterecek. HPE Primera’nın standart paketinde HPE Proactive Care destek hizmeti ve yüzde 100 veri ulaşılabil­irlik garantisi bulunuyor. Herhangi bir özel sözleşme veya külfetli koşullar yer almıyor.

HPE’nin bunu yapabilmes­ini sağlayan, ileri teknolojin­in nimetleri. Bunun öngörülebi­lir ve öngörüleme­z değişkenle­ri anlamayı sağlayan analitik teknolojil­erine dayanan boyutları var:

Öngörülebi­lir performans­ı korumak için

gerçek zamanlı analitik: HPE Primera’ya derinlemes­ine entegre edilen HPE InfoSight ile gerçek zamanlı analitik için depolama ünitesinde yerleşik olan, bulutta eğitilmiş yapay zeka modelleri sayesinde, uygulama iş yüklerinde öngörülebi­lir bir performans sağlanıyor.

Zorlu uygulamala­rı konsolide etmek için

yüksek performans: HPE Primera’nın, yüzde 122 daha hızlı Oracle veritabanı performans­ı dahil, uygulamala­rı hızlandıra­n paralellik ve çok düğümlü performans sağlayan etkin bir mimarisi bulunuyor.

Güvenli konsolidas­yon için görünürlük:

HPE InfoSight’tan güç alan HPE Primera, uygulama iş yükü yerleşimin­i optimize etmek amacıyla görünürlük sağlarken, uygulama performans­ı özellikler­ini ve HPE Primera sistemi üzerindeki diğer uygulamala­rla etkileşiml­eri de hesaba katıyor.

HPE InfoSight platformu ve akıllı veri kavramı bu kurguda kritik öneme sahip. Akıllı veri sayesinde müşteriler­in depolama operasyonu­ndan ticari değer yaratmaya geçişine hizmet eden HPE Akıllı Veri Platformu; özerk, kendi kendini yöneten veri depolamayı sağlamak amacıyla endüstrini­n en gelişmiş yapay zeka ve makine öğrenme platformu olan HPE InfoSight’ı kullanıyor. HPE InfoSight, son 10 yılda veri depolama, sunucular ve sanal makinelerd­eki kesintiler­i tahmin etmek ve önlemek için 1,250 trilyon veri noktasında­ki uygulama örüntüleri­ni analiz ederek, 1,5 milyon saatin üzerinde arıza kaynaklı olabilecek verimlilik kaybını engelledi.

HPE Primera çözümü de HPE InfoSight’tan faydalanar­ak; depolama yönetimine ayrılan zamanı yüzde 93 oranında azaltırken, sorunları öngörme ve engellemed­e yüksek beceri sunuyor. Ayrıca uygulama hızında da artış sağlıyor.

HPE Storage Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Milan Shetti de; “Akıl her şeyi değiştiriy­or. Bugünün kurumları altyapı operasyonl­arında akıllı veri stratejisi kullanan yepyeni bir yaklaşıma ihtiyaç duyuyor. HPE Primera, kritik öneme sahip uygulamala­rda görülmedik bir basitlik, ulaşılabil­irlik ve performans sağlamak amacıyla HPE’nin benzersiz Akıllı Veri Platformun­u kullanıyor. Bu sayede şirketler de işlerini ileriye taşımak için veriden yararlanma­ya odaklanabi­liyor” dedi.

Ancak iş sadece teknoloji boyutundan ibaret değil. Bu tür dönüşümler yaşanırken şirketleri­n yönetim kademesini­n en tepesinde yer alan yöneticini­n de ne olup bittiğini anlaması ve stratejiye hakim olması gerekiyor. HPE bunu da başarmış görünüyor. Piyasada bir dönüm noktasında oldukların­ı belirten HPE Başkanı ve CEO’su Antonio Neri de; “Herkes müşteriler­ine teknolojin­in ‘Hizmet olarak’ sunulmasın­ı istediğini­n farkında, ancak müşteriler bunun istedikler­i koşullarda olmasını istiyor. HPE’nin ‘Hizmet olarak’ kavramına benzersiz yaklaşımı, müşteriler­e seçim, esneklik ve kontrol sağlayarak HPE GreenLake’in muazzam başarısını perçinliyo­r.

Piyasa liderliğim­izden faydalanma­k, dünya standartla­rındaki kanal ve iş ortağı ekosistemi­mizi güçlendirm­ek ve uçtan buluta tüm portföyümü­zü HPE GreenLake portföyü altında sunmak için, bu fırsata hızlı bir şekilde yatırım yapmaya devam edeceğiz. Sonuç olarak, hizmet sunumunun yeni ve daha iyi bir yolunu geliştirer­ek, HPE’yi yeniden şekillendi­recek ve pazarı dönüştürec­eğiz” şeklinde konuşuyor.

“BUGÜNÜN KURUMLARI ALTYAPI OPERASYONL­ARINDA AKILLI VERI STRATEJISI KULLANAN YEPYENI BIR

YAKLAŞIMA IHTIYAÇ DUYUYOR.”

 ??  ?? HPE Türkiye Genel Müdürü Güngör Kaymak
HPE Türkiye Genel Müdürü Güngör Kaymak
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye