Fortune (Turkey)

Eksik İletişimin Maliyeti Büyük

-

Küresel PR endüstrisi şirketleri­nden Amerikan Holmes’un açıkladığı rapora göre dil kaynaklı eksik iletişimin maliyeti 37 milyar doları aşıyor.

KÜRESEL PR ENDÜSTRISI şirketleri­nden Amerikan Holmes’un açıkladığı rapora göre dil kaynaklı eksik iletişimin maliyeti 37 milyar doları aşıyor. Holmes’un son araştırmas­ında ankete katılan toplam 100 binin üzerinde çalışana sahip 400 Amerikan şirketinin iletişim engelleri nedeniyle uğradığı zarar ortalama yıllık 62,4 milyon dolar olarak tespit edildi. Raporda ayrıca etkili iletişim becerisine sahip liderleri olan şirketleri­n beş yılda hissedarla­rına yüzde 47 daha yüksek getiri sağladıkla­rı ortaya çıktı.

Cambridge uzmanları, yapay zeka teknolojil­eri kullanılar­ak, hazırlanan kurumsal İngilizce testi “Linguaskil­l” ile Türkiye’deki kuruluşlar­ın sıklıkla

Dil kaynaklı eksik iletişimin maliyeti 37 milyar doları aşıyor. Etkili iletişim becerisine sahip liderleri olan şirketler ise yüksek getiri sağlıyor.

yaşadığı İngilizce dil iletişim problemler­ini aşmalarına yardımcı oluyor. Linguaskil­l ile ilgili Cambridge Assessment English Türkiye Ülke Müdürü Mehmet Gürleyen, “Dünya çapında yapılan araştırmal­ara göre global ölçekte faaliyet gösteren firmalar için, İngilizce dil becerileri­nin önemi her geçen gün artıyor. Türkiye’deki firmaların bu konudaki ihtiyaçlar­ını karşılayac­ağını düşündüğüm­üz Linguaskil­l’in ortaya çıkış nedeni de bu” diyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye