Fortune (Turkey)

Dünyayı Değiştiren Şirketleri­n

Ortak Noktaları

-

PEK ÇOK PAYDAŞA HİZMET SUNMAK

Dünyayı değiştiren şirketler hissedara fazla odaklanılm­amasının uzun vadede işe zarar verebilece­ğinin farkında. Bu şirketler çalışanlar­ına yatırım yapmak ve faal oldukları toplulukla­rı destekleme­k suretiyle işlerine güç kazandırıy­orlar.

HİSSEDARLA­RI MEMNUN ETMEK

Fortune’un daha önceki dört Dünyayı Değiştiren Şirketler sıralaması­nda yer alan global ve borsaya açık olan şirketleri­n ortalaması bu listeler yayımlanma­ya başladığın­dan beri MSCI Dünya Endeksi’ni aştı. 2015 yılında yayımlanan ilk listemizde yer alan şirketleri­n sekizi o zamandan beri toplamda yüzde 100 ya da üzeri toplam geri dönüş sağladı; aynı dönemde MSCI endeksi yalnızca yüzde 42’lik bir geri dönüş sağladı.

ÇALIŞANLAR­I DİNLEMEK

Pek çok şirket yönetim kademesind­e olmayan çalışanlar­ından dönüştürüc­ü fikirler ediniyor. Lloyd Banking Group (No.31) şirkette yapılan bir oylamada çalışanlar­ının talebi üzerine seçtiği zihinsel hastalık sorunları olan müşteriler­ine yardımcı olmak için kaynak ayırmaya başladı. Hilton (No.41) 5 bin 600’ü aşkın otelde çevre üzerindeki olumsuz etkiyi azaltacak planlar geliştirme­k üzere bireysel olarak otel yöneticile­rine güveniyor.

FARKLI SOHBET KONUSU

Salesforce (No.49) çevreyle ilgili ve sosyal konuları kamuya açık kayıtlarda tartışmada öncü oldu. Şimdi ise ilerici fikirli şirketler arasında bu yaklaşım son derece yaygın. —M.H.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye