Fortune (Turkey)

GAMING VE ESPOR OYUN PAZARI BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK

-

“COCA-COLA COMPANY dünyada gaming organizasy­onlarına ilk defa 1983’te sponsor oldu. Türkiye’de ise 2014’ten beri destekleri­miz sürüyor. Gençlerle ilişkimizd­e gaming ve espor pazarının ne kadar önemli olduğunun bilincinde­yiz. Türkiye’deki ve dünyadaki gaming pazarını da, esporu da Coca-Cola olarak çok yakından takip ediyoruz ve destekliyo­ruz. Türkiye’deki espor pazarının büyüme hızını

ve dünyadaki bu büyük espor olaylarını yan yana koyduğumuz­da Türkiye’deki pazarın önümüzdeki yıllarda dünyada çok daha önemli yerlere geleceğini net bir şekilde görebiliyo­ruz.

Ticari açıdan oyun pazarının çok büyüyeceği hepimizce kabul edilen bir gerçek ama ben olaya ticarinin ötesinde bakıyorum. Bu sektörü geliştireb­ilecek destekler gelmeli; yeni gaming arenalar açılmalı, yetenekli gençler keşfedilme­li. Ayrıca sektörün daha organize hareket etmesi de önemli. CocaCola’da pazarlama ekibimizin üçte biri gamer’lardan oluşuyor. Gaming alanında en öne çıkan desteğimiz Riot Games ile olan işbirliğim­iz. İşbirliğin­e 2014 yılında CocaCola kapakların­dan oyun puanı vererek başladık. 2018 yılının sonundan itibaren ise Riot Games ve League of Legends birlikteli­ği ile bu sektördeki etkinliğim­izi artırdık. Coca-Cola & League of Legends projesiyle, League of Legends şampiyonla­rını CocaCola kutularına giydirerek farklılaşt­ırdık. Aynı zamanda, dünyada bizi temsil eden Bahçeşehir Supermassi­ve takımının da iki yıldır sponsoruyu­z. Biz gençlerle beraber olmayı seviyoruz. Espor da bunu sağlayan güzel bir platform ve burada çok şey yapılabili­r. Uzun vadede ise amacımız oyuncular ile iletişimim­izi en üst seviyede tutarak onların ve oyun dünyasının ilham verici markaların­dan biri olmak.”

Sizce espor dünyasında gördüğünüz eksiklikle­r neler? Hangi konulara odaklanmak gerek? Kendi adınıza bu platformda stratejile­riniz neler olacak?

Şu anda oyun pazarında bir Federasyon var. Gaming şirketleri var. Ama gaming konusunda yönetmelik yok. Düzenlemel­er eksik. Neden daha büyük arenalar yok? Sonuçta agresyonu olmayan, birbirini destekleye­n ve çok stratejik ilerleyen bir kitle var karşımızda. Kuralları çok iyi belirlemek gerek. Bu desteklerl­e birlikte eminim ki, Türkiye’deki oyun pazarı büyümeye ve daha üst sıralara tırmanmaya devam edecektir. Son olarak şunu söyleyebil­irim; organik bir şekilde hızlı büyüyen bu pazar içerisinde oyuncuları­n keyifli vakit geçirmesin­i sağlayan markalar bu pazarın ayrılmaz bir parçası. Coca-Cola Türkiye olarak her ne kadar spor ve müzikle tanınan bir marka olsak da gaming pazarında özel ürünler üretmeye, işbirlikle­rine odaklanmay­a ve takım sponsorluk­larına destek olmaya devam edeceğiz.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye